Toekomst van Schepdaal: een streefbeeldstudie

Midden 2019 werd een studiebureau aangesteld om een studie te maken voor de volledige heraanleg van het centrum van Schepdaal. Deze studie omvat het opmaken van een beeldkwaliteitsplan van de E. Eylenboschstraat over de volledige lengte, de aanzet ervan met de Dreef, het Marktplein, de ruimte rond de kerk en de aansluiting met de Wereweide.

3 grote thema’s werden aangesneden:

  • Verblijven: Hoe kan Schepdaal een aangenaam dorp worden om in te verblijven,  een levendige dorpskern met vele plekken en sferen?
  • Verbinden: Hoe streven we naar een goed verbonden en toegankelijk dorp, met een toekomstvisie op de mobiliteit?
  • Vergroenen: Hoe kunnen we komen tot een duurzaam groen dorp midden in het Patjotse landschap, hoe trekken we de wijdse groene omgeving binnen in het dorp?

De Schepdaalnaar werd vanaf het begin actief betrokken in dit verhaal: begin november was er een eerste participatiemoment, bestaande uit een workshop met de 6e jaars van De Klimop, nadien een avond met bewoners. Begin juni 2020 volgde een tweede participatiemoment, dat wegens de corona-maatregelen onder de vorm van een tentoonstelling en online enquête doorging.

De voorbije maanden kon het voorontwerp op basis van alle verkregen input gefinaliseerd worden en dat stellen we graag aan jullie voor. Jammer genoeg kunnen we nog niet fysiek samenkomen, maar gelukkig wel digitaal.

We organiseren 2 participatieavonden: