Toekomst van Schepdaal: een streefbeeldstudie

Midden 2019 werd een studiebureau aangesteld om een studie te maken voor de volledige heraanleg van het centrum van Schepdaal. Deze studie omvat het opmaken van een beeldkwaliteitsplan van de E. Eylenboschstraat over de volledige lengte, de aanzet ervan met de Dreef, het Marktplein, de ruimte rond de kerk en de aansluiting met de Wereweide.

3 grote thema’s werden aangesneden:

  • Verblijven: Hoe kan Schepdaal een aangenaam dorp worden om in te verblijven,  een levendige dorpskern met vele plekken en sferen?
  • Verbinden: Hoe streven we naar een goed verbonden en toegankelijk dorp, met een toekomstvisie op de mobiliteit?
  • Vergroenen: Hoe kunnen we komen tot een duurzaam groen dorp midden in het Patjotse landschap, hoe trekken we de wijdse groene omgeving binnen in het dorp?

De Schepdaalnaar werd vanaf het begin actief betrokken in dit verhaal: begin november was er een eerste participatiemoment, bestaande uit een workshop met de 6e jaars van De Klimop, nadien een avond met bewoners. Begin juni 2020 volgde een tweede participatiemoment, dat wegens de corona-maatregelen onder de vorm van een tentoonstelling en online enquête doorging.

Op 21 en 28 januari 2021 gingen er 2 participatieavonden door.

We sloten de streefbeeldstudie af met een infomoment op donderdag 24 februari 2022. Daarvan zie je hieronder de documenten die er toen werden gepresenteerd.

Digitale infomarkt

Heeft u vragen of bemerkingen? Geef ze door via openbareruimte@dilbeek.be