Zorgparkeren

Want Hoop Doet (k)Leven!

Nu we met z’n allen meer thuis aan het werk zijn, blijven de auto’s ook vaker stilstaan op hun vast parkeerplekje. De beschikbare parkeerplaatsen worden hierdoor schaarser en dat heeft een negatieve invloed op de zorgverleners aan huis. Ze verliezen gemiddeld 5 tot 10 minuten per huisbezoek door het zoeken naar parkeerplaats dicht bij hun patiënt. Tijd die ze veel nuttiger kunnen gebruiken: meer tijd om te luisteren, om de juiste zorg toe te dienen, meer patiënten die per week bezocht kunnen worden. Zorgparkeren biedt een oplossing en jij kan helpen!

afbeelding sticker zorgpakerenWat kan je doen?
  • Neem de sticker uit de Dilbeek Info van augustus of vraag hem hier aan.
  • Kleef hem op je poort, brievenbus of op een zichtbare plek voor je private parkeerplaats.
  • Klaar! Je hebt een zorgparking!

Zorgverleners met een officiële zorgparkeerkaart weten dankzij de sticker dat ze op jouw plaatsje mogen parkeren tijdens het verlenen van zorg of hulp aan één van uw buren en dit gedurende maximaal 45 minuten. Moet je zelf vertrekken en staat er een zorgverlener voor de deur? Bel dan even het telefoonnummer dat je terugvindt op de zorgparkeerkaart die zichtbaar achter de voorruit wordt geplaatst. Bekijk ook het gebruikersreglement.

Kleef je deze zorgparkeersticker, dan doe je veel meer dan enkel een parkeerplaats aanbieden. Je zorgt mee voor je buren én je geeft een hoopvol signaal aan alle helden van de zorg. We dromen van een solidair Dilbeek vol zorgparkeerstickers. Want hoop doet (k)leven!

Info voor bewoners

Woon je in een straat waar vrije parkeerplaatsen schaars zijn? Heb je een privéparkeerplaats, bijvoorbeeld voor jouw oprit of garage? Maak dan van jouw parkeerplaats een zorgparking!

Een sticker ophangen betekent: 

  • 5 tot 10 minuten extra tijd voor de zorgverleners die ze kunnen spenderen aan hun patiënten 
  • dat je solidariteit in onze gemeente belangrijk vindt: we helpen elkaar! 
  • dat je gewoon een sympathieke Dilbekenaar bent 
Wil je graag meedoen? 

Bedankt sympathieke Dilbekenaar voor jouw zorgparking!

 

Zorgparkeren, dat is een zorg minder voor de zorg.

 

Zorgparkeersticker aanvragen

Info voor zorgverstrekkers

Ben je zorgverstrekker in de thuiszorg? Zoek je dikwijls naar een parkeerplaats tijdens huisbezoeken? En beschik je over een RIZIV-nummer of inschrijvingsnummer uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap? Gebruik dan vanaf nu een Zorgparking. 

Een Zorgparking is een (parkeer)plaats op het openbaar domein voor een inrit of garage die als parkeerplaats ter beschikking wordt gesteld. Tijdens huisbezoeken mag je ze gebruiken voor de maximum duur van 45 minuten. Je herkent deze parkeerplaatsen aan de speciale sticker op de garagepoort of oprit.  

Het enige wat je moet doen is een Zorgparkeerkaart achter je voorruit plaatsen. Je noteert er je naam, telefoonnummer en nummerplaat op. Zo kan de bewoner je altijd bereiken en vragen om jouw auto te verplaatsen. 

Dankzij het Zorgparkeren: 

  • Vind je sneller een parkeerplaats in de buurt van jouw patiënten. 
  • Verlies je minder tijd aan parkeerplaats zoeken en kan je jouw patiënten langer helpen. 
  • Vermijd je foutparkeren en parkeerboetes. 
Wil je graag meedoen? 
Zorgparkeerkaart aanvragen