Masterplan Dilbeekse Kern deel 1

Print

Fase 4 gaat van start

Op 31 juli starten de werken aan de Verheydenstraat (tussen Kasteelstraat en Ninoofsesteenweg).​ De aannemer voorziet de nodige omleidingen.

Het stukje Verheydenstraat tussen de Oude Smidsestraat (incl. kruispunt) en de Ninoofsesteenweg zal zo lang mogelijk worden opengehouden voor het verkeer. Wanneer dit stukje precies wordt afgesloten voor de werkzaamheden, wordt later nog gecommuniceerd. 

De aannemer zal tijdens deze fase ook de voetpaden, de parking aan de kasteelhoeve (hoek Kasteelstraat - Sportlaan) en de parking aan het marktplein (vlakbij de scholen Jongslag en Sint-Alena) afwerken.

De handelszaken blijven altijd te voet bereikbaar. Parkeren is mogelijk op de parking achter de kerk. Via het wegje langs de bank of de trappen naar de kerk steek je makkelijk door naar de Verheydenstraat.

Een precieze einddatum kan de aannemer momenteel nog niet geven.

Omschrijving

Het Masterplan Dilbeekse kern werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 9 september. Het plan vormt een globale visie voor het centrum van de gemeente en hoe die er in de toekomst uit zal zien. Voor de uitvoering werd het Masterplan opgedeeld in verschillende delen. In februari 2018 werd gestart met de heraanleg van de Spanjebergstraat, Kasteelstraat (deel), Verheydenstraat en de Sint-Alenalaan. 

Tijdens de heraanleg van straten en voetpaden wordt, in samenwerking met Farys, ook de riolering vernieuwd.

De totale kostprijs voor deze werken wordt geraamd op €4 880 923,87 (excl.btw).

Plannen

Verloop van de werken

De werken verlopen gefaseerd en worden als volgt ingedeeld: 

  • Fase 1: Spanjebergstraat (Van de parking aan de scholen tot aan het kruispunt met de Ninoofsesteenweg) 
  • Fase 2: Kasteelstraat (vanaf het kruispunt met de Verheydenstraat tot en met het kruispunt met de Sportlaan) 
  • Fase 3: Kasteelstraat (vanaf het kruispunt met de Oude Smidsestraat tot en met het kruispunt met de Verheydenstraat) 
  • Fase 4: Verheydenstraat (van het kruispunt met de Kasteelsteelstraat tot het kruispunt met de Ninoofsesteenweg) – in uitvoering
  • Fase 5: Sint-Alenalaan (vanaf het kruispunt met de Kasteelstraat tot en met het kruispunt met de Baron de Vironlaan) – start rond 9 oktober 2018

  • Fase 6: Sint-Alenalaan (vanaf het kruispunt met de Baron de Vironlaan tot het kruispunt met de H. Moeremanslaan) – start voorjaar 2019

Tijdens de werken

De werken in de Verheydenstraat zijn intussen gestart, in een eerste fase zal het stukje Verheydenstraat tussen de Oude Smidsestraat (incl. kruispunt) en de Ninoofsesteenweg zal zo lang mogelijk opengehouden worden voor het verkeer. Wanneer dit stukje precies wordt afgesloten voor de werkzaamheden, wordt later nog gecommuniceerd. 

Omleidingsborden zullen op de nodige locaties geplaatst worden.

Tijdens de werken zijn bepaalde straten afgesloten voor alle verkeer. De ophalingen van huisvuil, PMD, glas en papier worden dus uit noodzaak gewijzigd.

Huisvuil en PMD (afval in zakken) worden door de aannemer verzameld. U dient de afvalzak(ken) de avond voordien aan het voetpad te plaatsen. Personen die hun afvalzak vergaten buiten te zetten, krijgen de week nadien een nieuwe kans.

Wat glas en papier (afval zonder zakken) betreft, kan u terecht in het recyclagepark te Groot-Bijgaarden, dit gebeurt kosteloos. De aannemer is enkel verantwoordelijk voor de ophaling van huisvuil en PMD en bijgevolg niet voor glas en papier.

Foto's van de werken

Documenten