Toerisme Dilbeek

Website Visit Dilbeek

Dilbeek wordt ook wel ‘Poort van het Pajottenland’ genoemd, die prachtige groene streek met golvende landschappen die aan de bezoeker heel wat te bieden heeft.

Het prachtige kasteel de Viron, gebouwd in de 19de eeuw voor familie de Viron maar nu voornamelijk bewoond door burgemeester en schepenen. In het gemeentepark vind je ook de Sint-Alenatoren terug, een restant van een middeleeuwse waterburcht.

In Sint-Martens-Bodegem staat het huisje Mostinckx, een oud lemen huisje dat je laat kennismaken met de traditionele leembouw van deze streek.

Het Openlucht-Bruegelmuseum in Itterbeek, dat ook vele buitenlandse bezoekers (tot zelfs Japanners!) aantrekt, leidt je voorbij de mooiste landschappen van Bruegel. Of de Tramsite Schepdaal, waar pareltjes van het openbaar vervoer van weleer staan tentoongesteld. En zeker ook de Watermolen ‘Pedemolen’ van Sint-Gertrudis-Pede, een van de weinige nog maalvaardige watermolen van het Pajottenland met zijn prachtig molendomein.

Maar je vindt er natuurlijk ook heel wat ander waardevol erfgoed alsook een waaier aan mooie wandelingen en fietstochten. De toeristische speurneus vindt in Dilbeek kerken en kastelen, grote boerderijen en kleine hoevetjes, een boeiend natuurreservaat en rustige beekvalleien. Maar ook restaurants met en zonder sterren, volkse cafés en gezellige terrasjes. Met de lippen aan een glas kriek of lambiek, valt er van een bezoekje opperbest te genieten. Je zal verbaasd zijn over de mooie natuur en leuke bezienswaardigheden, zo dicht bij de hoofdstad.

We wensen je dan ook fijne momenten toe bij het verkennen van onze gemeente. Een dagje Dilbeek zal je aangenaam verrassen. Kom wandelen, fietsen, slenteren en genieten van het goede Brabantse leven. Welkom!

Alle informatie over bezienswaardigheden, recreatie en nog veel meer vind je terug op www.visit-dilbeek.be.

Je kan er ook terecht voor meer informatie en reservatie van een groepsbezoek aan één van deze monumenten:

Wie geïnteresseerd is om huisje Mostinckx en de Pedemolen uit te baten kan terecht bij visit@dilbeek.be of op 02 451 69 30.