Vrije tijd, sport en vakantie-activiteiten voor kinderen

Vrij tijd en vakantie

Cultuurcentrum Westrand biedt verschillende (familie)voorstellingen en vormingen voor kleuters, kinderen en jongeren. Klik op de link om het programma te bekijken.

In de DROP brochure vind je een overzicht van vakantie-activiteiten voor kinderen en jongeren in Dilbeek.

Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen vanaf 3 jaar terecht op het speelplein.

Kinderen uit de 3e kleuterklas tot het 3e leerjaar kunnen tijdens vakantieperiodes op het speelplein aansluiten bij Taalplein - een speelse manier om Nederlands te leren. Meer informatie vind je via deze link Taalplein | Dilbeek

Kinderen kunnen vanaf het eerste leerjaar aansluiten bij een jeugdbeweging.

Vanaf het eerste leerjaar kunnen kinderen les volgen in de kunstacademie voor muziek, dans, woord en beeldende en audiovisuele kunsten.

De bibliotheek van Dilbeek heeft een grote collectie kinderboeken, luistercd's, films en gezelschapsspelen tot zelfs logeerkoffertjes Soms zijn er ook voorleesmomenten voor kinderen.

Er zijn filialen van de bibliotheek in Dilbeek, Schepdaal en Welzijnscampus Nieuwenbos Groot-Bijgaarden.

De Spel- en Ontmoetingsmomenten van Huis van het Kind Dilbeek zijn een activiteit voor alle kinderen tussen 3 en 12 jaar met hun (groot)ouder(s). Elke 2 weken op woensdag namiddag van 14u30 - 16u30 in Welzijnscampus Nieuwenbos Groot-Bijgaarden.

Ontdek, beleef en geniet in Dilbeek. Je avontuur begint hier!

Zoek in de grootste vrijetijdsagenda van Vlaanderen en Brussel naar activiteiten voor jou en je gezin. Je kan filteren op locatie, datum, type activiteit en doelgroep. De activiteiten van Vlieg zijn geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Sport

Alle gezinnen kunnen voor recreatief zwemmen of zwemlessen terecht in het zwembad van Dilbeek.

Vind hier een overzicht van alle sportverenigingen in Dilbeek.

G-sport Vlaanderen geeft een overzicht van sportverenigingen met een aanbod voor sporters met een beperking of aandoening.

 

 

huisvanhetkind@dilbeek.be | 02/451.69.55 | Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden