Neem plaats, geef ruimte

Geef je voorstel en help Dilbeek jongerenproof te maken

Team jongeren heeft met dit project 3 doelen;

 • Het in kaart brengen van de vragen en noden van gebruik, invulling en vormgeving van de (openbare) ruimte voor en door jongeren
 • In samenwerking met jongeren enkele van deze vragen en noden omzetten in acties en verwezelijkingen
 • Het linken van beschikbare ruimte aan de noden en vragen van jongeren

Eind november 2020 gaan we samen met een jury, bestaande uit mensen uit het werkveld en actieve Dilbeekse jongeren, een eerste selectie maken op basis van vooraf bepaalde randvoorwaarden; haalbaarheid, creativiteit, open karakter, ontmoetingskansen en multifunctionaliteit. Vervolgens koppelen we deze selectie terug en volgt er een stemmingsronde. Het uiteindelijke doel is om het gekozen project uit te werken samen met jongeren. In een later stadium zal er een overzicht verschijnen van projecten die we willen realiseren. Indien een project de perfecte match is met jouw locatie kunnen we dit project samen realiseren.

Fases

 • Fase 1: 19/10/2020-30/11/2020 🤳
  VERZAMELEN van ideeën en noden. Tijdens deze fase brengen we zoveel mogelijk uiteenlopende ideeën en noden van jongeren in kaart.
 • Fase 2: 30/11/2020 🤓
  Een professionele JURY, bestaande uit mensen uit het werkveld en enkele actieve Dilbeekse jongeren bekijkt en bespreekt alle ideeën. Hier wordt onder andere gekeken naar haalbaarheid, het mobiliserende karakter en de originaliteit.
 • Fase 3: 7/12/2020 👌
  Vervolgens geven we de stem terug aan de jongeren. Nadat de jury een aantal projecten heeft geselecteerd, volgt er een STEMRONDE. Jongeren kunnen zelf aangeven welke ideeën zij prioritair vinden én kunnen aangeven aan welke projecten ze willen meewerken.
 • Fase 4: 11/1/2021 🎉
  The big moment: de REVEAL. In samenspraak met Team Jongeren worden er een aantal projecten geselecteerd die uitgewerkt gaan worden.
 • Fase 5: 1/03/2021 💪
  ACTIE. Vanaf maart worden de projecten in samenwerking met jongeren uitgewerkt.
Geef hier jouw idee voor de openbare ruimte!