Sport overdag

 

​Tijdens Sport Overdag wordt er gewerkt aan de verbetering en het onderhoud van de algemene conditie.

De spieren worden soepel gehouden met oefeningen voor spierkracht, lenigheid, evenwicht en coördinatie. De 2de helft van de les is er keuze tussen sportactiviteiten zoals badminton, volleybal en dans om de conditie op pijl te houden.

Sport overdag is toegankelijk voor de startende en de iets gevorderde 50-plusser en wordt begeleid door een ervaren lesgever.

De lessen gaan door op:

  • Op maandag van 9u tot 10u in sporthal Ten Gaerde
  • Op vrijdag van 10u tot 11u in sporthal Caerenbergveld

En dit elke week tijdens de schoolperiodes.

De kostprijs bedraagt € 50 per jaar. 

Bestel je ticket hier: Online ticketverkoop

 

Extra aanbod Sport overdag 

"Krachtig naar Tachtig"

Velen van ons begrijpen dat lichaamsbeweging van onschatbare waarde is om een gezonde ouderdom te bereiken. Meestal denken we daarbij aan activiteiten zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen, die onze algehele conditie verbeteren en de gezondheid van ons hart en onze bloedvaten ondersteunen.

Wat echter minder bekend is, maar niet minder belangrijk, is het besef dat kracht, flexibiliteit en evenwicht cruciale elementen zijn om ook op latere leeftijd actief te blijven en het dagelijks leven optimaal te kunnen blijven leiden. Vooral wanneer fysieke uitdagingen zich voordoen, kan spierkracht snel afnemen. Daarom is het van groot belang om regelmatig oefeningen te blijven doen.

Tijdens deze beweegsessie, begeleid door een kinesitherapeut, richten we ons op stretchen, het opbouwen van kracht en het verbeteren van ons evenwicht. Deze oefeningen kunnen zonder speciale uitrusting worden uitgevoerd en worden aangepast aan ieders individuele behoeften, tempo en mogelijkheden. Bovendien leren we hoe we deze oefeningen zelfstandig thuis kunnen voortzetten. Samen in een groep oefenen biedt extra motivatie om consistent te blijven trainen."

 

Deze lessen gaan door:

  • Op maandag van 9u tot 10u in sporthal Ten Gaerde

En dit elke week tijdens de schoolperiodes. De 1ste les start op maandag 9 oktober 2023.

Maximum aantal deelnemers: 20 personen

Bestel je ticket hier: https://tickets.dilbeek.be/nl/buyingflow/tickets/18075/39735/