Over Huis van het Kind Dilbeek

Huis van het Kind is een samenwerking tussen verschillende (lokale) organisaties die elk vanuit hun eigen expertise werken rond opgroeien, opvoeden en welzijn van kinderen.

Als partner in Huis van het Kind Dilbeek zorgt het lokaal bestuur Dilbeek voor de algemene coördinatie en uitbouw van Huis van het Kind en organiseert het ook een aantal activiteiten zoals een ruilwinkel voor kinderkleding, vormingen rond opvoeding, spel en ontmoetingsmomenten,…..

Verder werken nog volgende organisaties samen voor ouders en kinderen in Huis van het Kind Dilbeek: 

Kind en Gezin is er voor alle kinderen en ondersteunt jouw gezin en kindje vanaf de zwangerschap tot wanneer het naar school gaat. Het aanbod van Kind en Gezin is gratis.

In Dilbeek gaan de consultaties door in Welzijnscampus Nieuwenbos, Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden. Elke vrijdag is er een vrij inloopmoment van 10u tot 12u. Voor een afspraak, bel 078 150 100 of neem contact via onderstaande website.

Bij het CAW kan iedereen terecht met elke welzijnsvraag.

Het team van Halle-Vilvoorde kan je vinden in Asse maar op afspraak kunnen consultaties ook doorgaan in Welzijnscampus Nieuwenbos in Groot-Bijgaarden. Voor meer informatie, klik door naar de website https://www.caw.be/locaties/caw-halle-vilvoorde-vzw/

 

 

Het CAW heeft ook een aanbod voor jongeren van 12 tot 25 jaar (JAC). Meer informatie vind je op deze website www.jachallevilvoorde.be

 

Zorgorganisatie i-mens heeft een divers ondersteuningsaanbod voor gezinnen in alle levensfasen.

Gezinnen waar de opvoeding dreigt vast te lopen, kunnen beroep doen op opvoedingsondersteuning  bij een centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG). Op deze website vind je verdere informatie CKG's in regio Gent en Brussel | i-mens.be

FONS is één van de organisaties die in Vlaanderen het groeipakket uitbetalen.

Elke 2e dinsdag van de maand houdt FONS een spreekuur voor alle vragen rond het groeipakket in Welzijnscampus Nieuwenbos in Groot-Bijgaarden. Voor een afspraak, mail naar huisvanhetkind@dilbeek.be of bel 02 451 69 55.

Elke kleuter, lagere en secundaire school werkt samen met een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). 

Een CLB helpt zowel leerlingen, ouders als scholen bij diverse vragen rond leren, studiekeuze, gezondheid en welbevinden.

Leerlingen en ouders kunnen steeds zelf contact opnemen met het begeleidende CLB van de school. Op de website van de school vind je terug met welk CLB zij samenwerken.

In de Dilbeekse scholen zijn volgende CLB's actief:

Vrij CLB Pieter Breughel: Aanbod - VCLB Pieter Breughel (vclb-pieterbreughel.be) 

 

Vrij CLB Noordwest-Brabant: Vrij CLB Noordwest-Brabant | Vrij CLB Netwerk

 

CLB N-Brussel: CLB N-Brussel: Samen voor groei | CLB (clbnbrussel.be)

 

CLB De Ring: GO! CLB De Ring Halle

 

 

 

Meer informatie over Huizen van het Kind op huizenvanhetkind.be