Ontmoet elkaar op den trottoir

Print

Ieder jaar reserveren we een weekend in de zomerperiode voor Ontmoet elkaar op den trottoir. Dat weekend kan je een buurtfeest organiseren waarbij de gemeente graag een handje helpt.

Wij nodigen de bewoners van een appartementsgebouw of een straat of wijk uit om in de zomerperiode een activiteit onder buren te organiseren. Dit kan heel eenvoudig, zonder al te veel voorbereiding. In deze eenvoud zit net de charme. Zet tafels en stoelen buiten, maak wat hapjes en breng wat drank mee.

Een straataperitief, een zomerbarbecue, een kinderstoet, een wijkfanfare… laat je fantasie de vrije loop. “Ontmoet elkaar op den trottoir” is hét moment om gewoon je stoel aan de voordeur te zetten en gezellig te praten of kennis te maken.

Gemeente Dilbeek ondersteunt graag deze buurtinitiatieven.

Ontmoet elkaar op den trottoir vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020.

Hoe werkt het?

  • Roep je buren bijeen en bedenk een leuke activiteit die je samen tijdens het weekend van Ontmoet elkaar op den trottoir organiseert. Een barbecue, iets met cocktails, muziek, … alles kan!
  • Vul het evenementenformulier in (vergeet zeker deel 8 niet!) en dien het in ten laatste 8 weken voor de activiteit. Wil je de straat afzetten? Heb je extra materiaal nodig? Noteer het allemaal zorgvuldig op dit formulier.
  • Ter info: het aanvragen van tafels en stoelen voor een buurtfeest in kader van Ontmoet elkaar op den trottoir is dat weekend gratis. Ook kan je een subsidie ontvangen voor het organiseren van je buurtfeest.
  • Laat iedereen in je straat weten dat ook jullie een buurtfeest organiseren. Je kan alvast wat promotiemateriaal aanvragen: raamposters met het logo van Ontmoet elkaar op den trottoir en postkaartjes die je als uitnodiging in de brievenbussen kan deponeren. Voor de dag zelf hebben we vrolijke vlaggetjes met het logo om het feest aan te kleden.
  • Wij organiseren een leuke animatie die langskomt tijdens je buurtfeest en zorgt voor extra ambiance. Alle suggesties zijn welkom! Wat geniet jouw voorkeur: swingende muziek, speels theater, grappige clownstreken, een goochelaar voor de kinderen, …. ?
  • Creëer tijdens je buurtfeest nieuwe ontmoetingen. Daar draait het om: babbel bij met oude buren, leer nieuwe buren kennen en dat allemaal op den trottoir.