Wijzigingen op buslijnen 810 en 820

Geplaatst op do 18.06.2020

Vanaf zondag 28 juni zal buslijn 820 (Dilbeek – Zaventem) niet meer door Dilbeek rijden. In de plaats daarvan zal buslijn 810 (Halle – Jette UZ Brussel) het traject overnemen en komen er extra ritten. Je kan wel nog op lijn 820 overstappen aan het UZ Brussel

Ook de dienstregeling wijzigt op de volledige lijn 810, onder meer op zondag en in de vroege of late uren. Raapleeg de routeplanner van De Lijn om jouw reis vanaf 28 juni uit te stippelen. Specifiek voor Dilbeek zijn er nog een aantal gevolgen van deze wijziging:

  • In Dilbeek-centrum neemt lijn 810 de reisweg van lijn 820 over, via de Sint-Alenalaan en de Baron de Vironlaan. De reisweg van lijn 810 via de Spanjebergstraat vervalt. Zo wordt de bediening van het centrum van Dilbeek nog beter gespreid.
  • De meeste ritten op lijn 810 worden doorgetrokken van Dilbeek naar het UZ Brussel (Jette).
  • De twee eindpunten van de beperkte ritten (vanuit Halle) op lijn 810 worden Dilbeek Stelplaats en Dilbeek Gemeenteplein.
  • Groot-Bijgaarden Kartonfabriek wordt nog steeds bediend in functie van de scholen, maar is geen eindpunt meer. Het eindpunt voor deze ritten is voortaan Jette UZ Brussel.

Reizigers van de lijnen 810 en 820 kunnen vandaag al de dienstregeling raadplegen op delijn.be.