Wegenwerken maken Dilbeek klaar voor morgen

Geplaatst op ma 19.12.2022

Wegenwerken maken Dilbeek klaar voor morgen

De afronding van een aantal grote wegenwerken dit jaar maakt Dilbeek alweer wat meer “klaar voor morgen”. Dit betekent dat de gemeente inzet op het aanleggen van wegen die tegen een stoot kunnen, hierbij gebruik makend van duurzame materialen en groenzones waar mogelijk, zonder de verkeersveiligheid uit het oog te verliezen. Zo wordt er gebouwd aan een veilige, maar ook groene omgeving, gewapend tegen de klimaatverandering.

In 2022 kwam er meer dan 10 km aan fietspad bij

Eén van de belangrijkste werken van 2022 is de heraanleg van de Itterbeeksebaan. De volledige openbare weg werd er vernieuwd samen met voetpaden, fietspaden en waar mogelijk parkeerstroken. Centraal in de project: de actieve weggebruiker! Zo werd er maar liefst 4,4 km aan fietspaden aangelegd, gescheiden van de rijweg.

Daarnaast is de vernieuwing van de Bodegemstraat en Ternatstraat volledig afgerond begin dit jaar met als resultaat maar liefst 5,8 km aan veilige fietspaden.

Zo werd er in 2022 in totaal maar liefst meer dan 10 kilometer extra fietspaden aangelegd in Dilbeek. Samen met de 20 kilometer die er in de voorgaande jaren werd aangelegd, staat de teller intussen op 30 kilometer!

In 2022 werd er 3300 m² onthard

Het afgelopen jaar werd er ook sterk ingezet op ontharding. De straten Sportlaan, Lusthuizenlaan, Bundersdreef, Vlazendaalstraat en Kattenstraat werden zo voorzien van een nieuw uitzicht.

Aan het Gemeenteplein van Dilbeek is zowat 400m² onthard. Hierdoor is er niet alleen meer groen, maar ook meer ruimte is voor de lokale horeca én een veilige doorsteek is voor voetgangers en fietsers. Allemaal samen goed voor om en bij de 3300 m² ontharding.