Voorzorgsmaatregelen in woonzorgcentrum Breugheldal

Geplaatst op vr 13.03.2020

In woonzorgcentrum Breugheldal gelden een aantal preventieve maatregelen die vooral bedoeld zijn om verspreiding onder bewoners tegen te gaan:

  • Het woonzorgcentrum sluit de deuren voor bezoekers. Enkel de medewerkers van de zorgteams, stagiairs en huisartsen worden toegelaten. Alle bewoners worden hiervan ingelicht en zoveel mogelijk opgevangen door onze medewerkers.
  • Activiteiten van bewoners met externen, flatbewoners of dagverzorgingscentra worden voorlopig uitgesteld in tijd. Activiteiten worden georganiseerd in kleine groepen, in de afdelingen. 
  • De misviering op zaterdag is enkel toegankelijk voor rusthuisbewoners van Breugheldal.
  • Extra maatregelen werden getroffen naar opvolging van ziekte bij medewerkers en hun persoonlijke hygiëne tijdens de zorgen.
  • De overlegmomenten met families voor afdeling Binnenhof (31/3) en Mullenhof (17/3) worden uitgesteld. 
  • Wil u graag iets meegeven (bvb propere was, tijdschriften, eten/drinken, boodschap) voor uw familielid of vuile was ophalen, dit kan op weekdagen tussen 7u en 18u aan de inkomdeur. Daar zal een medewerker de uitwisseling doen. Gelieve de verpleegbalie op voorhand te verwittigen als ze iets van op de kamer in de inkomhal moeten klaarzetten om dit vlot te laten verlopen.
  • Wij vragen u, samen met ons, waakzaam te zijn voor de symptomen van het COVID-19 virus. Deze zijn: koorts en hoest, moeheid, spierpijn, kortademigheid, keelpijn en hoofdpijn. Indien u de afgelopen 14 dagen op bezoek kwam en ziek bent, gelieve ons te verwittigen. Wij zullen hier discreet meer omgaan. Het geeft ons de informatie om uw familielid van nauwer bij op te volgen.

 

Alle nodige initiatieven worden genomen om de bewoners gerust te stellen, hun gedachten te verzetten en de positieve sfeer erin te houden. Het is op dit moment nog niet duidelijk tot wanneer deze maatregelen van kracht zijn.