Vertel het ons!

Geplaatst op ma 25.03.2024

Grote burgerbevraging legt mee de basis voor toekomstig beleid

Met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in het vooruitzicht is het moment aangebroken om na te denken over waar we met Dilbeek naartoe willen in de toekomst. Daarvoor maakt elk bestuur een meerjarenplanning op. Een denkoefening waar jouw inbreng van groot belang is. 

Daarom houden we tussen 25 maart en 12 mei een grote bevraging onder alle inwoners. Van openbare ruimte tot dienstverlening, van vrije tijd tot zorg: we willen jouw mening over een brede waaier aan thema’s.  

De bevraging vindt online plaats. Wie toch liever een versie op papier heeft, kan hiervoor terecht aan de balies van CC Westrand, Welzijnscampus Nieuwenbos, het Lokaal Dienstencentrum In Kompanie of de loketten van Burgerzaken in de Kasteelhoeve.  

Er krijgen ook 4.000 inwoners, willekeurig geselecteerd uit het bevolkingsregister, een persoonlijke uitnodiging voor de bevraging in de bus. En we trekken er ook op uit: op verschillende locaties gaan we de komende maanden de Dilbekenaren opzoeken om zoveel mogelijk mensen te overtuigen deel te nemen. Hoe meer deelnemers uit alle hoeken en lagen van DIlbeek, hoe beter we met de resultaten aan de slag kunnen!  

In juni maken we de resultaten bekend. Op een denkavond op 18 juni, in CC Westrand, bespreken we de belangrijkste trends. Wat betekenen ze, en welke conclusies kunnen we eruit trekken? Meer informatie hierover volgt.