Vernieuwde Streek-GR Groene Gordel

Geplaatst op wo 21.02.2024

Ontdek de schoonheid van Dilbeek

Toerisme Vlaams-Brabant en Grote Routepaden hebben het traject van de Streek-GR Groene Gordel grondig aangepast. De 158 km lange wandelroute trekt voor het eerst door Dilbeek. Waar de GR eerder langs Ternat op veelal verharde paden liep, is de wandelroute gewijzigd en gaat het traject nu langs de bijzondere plekken van Dilbeek. De wandelaar krijgt er een prachtig natuurgebied, een watermolen en drie extra kastelen bij.

Streek-GR Groene Gordel

De Streek-GR Groene Gordel brengt je in een grote wandellus helemaal door de groene rand rond Brussel. De stad is nooit ver weg, en toch is het volop genieten van rust en natuur, van gevarieerde landschappen, verrassende monumenten en tradities.

Natuur, erfgoed en lambiek

De wandelroute trekt dwars door Dilbeek, langs onder meer het indrukwekkende Kasteel de Viron, het prachtige natuurgebied De Wolfsputten en de goed bewaarde Watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. Maar dat is niet alles, je wandelt langs de brouwerijen Timmermans en Girardin en maakt kennis met hét streekproduct bij uitstek: geuze en lambiek.

Volg de streepjes

Je wordt getrakteerd op een schitterend groen en onverhard wandelparcours van 13 km lang door Dilbeek. De bewegwijzering met geel-rode streepjes zorgt ervoor dat je moeiteloos de weg vindt. Je kan de route eveneens downloaden op je smartphone via www.groteroutepaden.be en er is een nieuwe wandelgids, te vinden in de bib en de betere boekhandel.

Feestelijk wandelevenement

Op zaterdag 20 april wordt het vernieuwde traject samen met vzw Grote Routepaden feestelijk ingewandeld met een luswandeling van 8,4 km. 
Kom mee wandelen en geniet onderweg van al het moois…én lekkers. De gemeente trakteert de wandelaars op een streekbier in brouwerij Angerik! Verzamelen om 14 uur op de parking van CC Westrand, Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek.