RUP Dorpskernvernieuwing Itterbeek

Geplaatst op do 08.02.2024

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Dorpskernvernieuwing Itterbeek’ wordt opgemaakt in uitvoering van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Dilbeek. Daarin wordt vooropgesteld om de kern van Itterbeek te versterken, een wooninbreidingsproject te ontwikkelen én te werken aan een masterplan voor de kern van Itterbeek. Daarom heeft de gemeente Dilbeek beslist tot opmaak van het RUP ‘Dorpskernvernieuwing Itterbeek’.

In het kader van de opmaak van het RUP werd reeds een participatieavond (op 1 juni 2023) georganiseerd. Met de informatie die tijdens de participatieavond werd ingewonnen, is de startnota gefinaliseerd. Daarin wordt de aanzet voor het RUP gegeven, de methodiek toegelicht en de richting voor verdere ontwikkeling voorgesteld.

De gemeente Dilbeek zal de bevolking raadplegen over de startnota. De startnota wordt daarom van 5 februari t.e.m. 5 april 2024 ter inzage gelegd.

Naast de startnota werd ook een procesnota opgesteld. Deze laatste beschrijft de stappen die gezet werden en nog zullen worden om tot het definitieve RUP te komen.

U kan de startnota en de procesnota raadplegen op volgende locatie of website:

  • Loket team Wonen & Ondernemen na afspraak(Kasteelhoeve, de Heetveldelaan 4, 1700 Dilbeek). Afspraak maken kan via deze link (kies dienst "ruimtelijke ordening" en vervolgens "openbaar onderzoek inkijken ruimtelijke ordening"). Een afspraak is mogelijk van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9u en 12u en op donderdag van 17u tot 19u)
  • op onze website

U kunt uw reactie omtrent de startnota per brief indienen tot uiterlijk 5 april 2024. Overhandig uw brief tegen ontvangstbewijs aan het loket van het team Wonen & Ondernemen (zie bovenstaand adres) of verstuur de brief aangetekend naar het college van burgemeester en schepenen, Gemeenteplein 1, 1700 Dilbeek. U kan hiervoor ook terecht bij wonenenondernemen@dilbeek.be

Team Wonen & Ondernemen

02 451 68 70

wonenenondernemen@dilbeek.be