PMD-zakken blijven onbeperkt geldig

Geplaatst op di 26.01.2021

De PMD-zakken die u nog heeft, blijven onbeperkt geldig. Ook nu de sorteerregels veranderd zijn, mag u die nog steedsaanbieden, mét de extra toegelaten plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons.

De verwarring daarover is niet onbegrijpelijk. Tegelijk met de uitbreiding van de pmd-zak, werd immers ook de nieuwe restafvalzak geïntroduceerd. Vanaf 1 januari vind je enkel nog de nieuwe intercommunale restafvazak terug in de winkelrekken, terwijl de pmd-zak nog steeds dezelfde was. De pmd-zak was dan ook al een intercommunale zak, die in alle 19 gemeenten reeds dezelfde was, dus die kan verder verkocht en gebruikt worden.

Belangrijk hier is dat alle inwoners van de 17 deelnemende gemeenten nog tot en met 30 juni 2021 zowel de oude als de nieuwe restafvalzakken kunnen aanbieden. Vanaf 1 juli 2021 worden enkel nog de nieuwe restafvalzakken opgehaald. De PMD-zak kan je ook nog na 30 juni 2021 gebruiken.

Alle veelgestelde vragen en antwoorden kan je terugvinden op www.intradura.be/3nieuwezakken. Daar vind je ook alle deelnemende gemeenten en verkooppunten en alle sorteerregels per gemeente. Toch nog vragen? Neem contact op met Intradura via info@intradura.be of 02 334 17 40,