Parkenparade

Geplaatst op wo 22.03.2023

Van april tot juni zet Toerisme Vlaams-Brabant de vele tuinen, parken en kastelen uit onze regio in de kijker. Ook bij ons kan je deelnemen aan tal van leuke activiteiten. Doe mee en ontdek op een bijzonder manier de groene parels en statige kastelen van Dilbeek.

Bewonder meer dan 1 miljoen voorjaarsbloemen in het feeërieke kasteeldomein van Groot-Bijgaarden tijdens de Floralia van 1 april tot 4 mei.

Geniet van een culinaire avond op een adembenemende locatie. Het restaurantplatform van Dinner On The Lake strijkt van mei tot september 2023 opnieuw neer in Dilbeek. Je vindt het dobberend terras op de vijver van Nieuwermolen, een majestueus kasteeldomein op de grens van Sint-Ulriks-Kapelle met Ternat en Asse.

Op de derde zondag van april, mei en juni kan je een rondleiding in de MixArt beeldentuin in Sint-Martens-Bodegem meepikken en aansluitend genieten van een salon concert in de galerie.

Leer je eigen vegan picknick klaarmaken op zaterdag 22 april en spreid daarna je deken uit aan de rand van de Wolfsputten om te smullen van al het lekkers.

Op zondag 14 mei staat een geleide wandeling op het programma en nemen gidsen Marleen en Greta je mee op ontdekking door het kasteeldomein Nieuwermolen in Sint-Ulriks-Kapelle.

Geniet op zaterdag 17 juni  van een folkconcert in kasteel La Motte. Het folkkwintet Boreas brengt er een internationaal programma met melodieën uit verschillende windstreken.

Beleef op zondag 25 juni een schitterende molennamiddag in de Pedemolen. Dompel je onder in de techniek van een werkende watermolen, woon een bakdemonstratie bij en geniet van de grote, open tuin.

Wil je tot slot ook eens je eigen kraakvers, lokaal en duurzaam veldboeket plukken? Dat kan in Sint-Martens-Bodegem op het biologisch plukveld ‘De Kleur van hier en nu’. Vanaf 7 april kan je er elke vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag terecht.

Meer info op visit-dilbeek.be/parkenparade