Nieuwe schoolbus voor zwembadvervoer

Geplaatst op ma 24.10.2016

Na maar liefst zeventien jaar trouwe dienst, is de gemeentelijke schoolbus vervangen door een gloednieuw exemplaar. Goed nieuws voor de honderden kinderen die er dagelijks mee van en naar zwembad Dilkom worden gebracht, maar ook voor chauffeur Jean-Marie De Mesmaecker.

De MAN Lion’s Intercity-bus is aanzienlijk langer dan het vorige exemplaar, zodat er meer kinderen mee kunnen vervoerd worden. Er zijn 59 zitplaatsen en zestien staanplaatsen. “De lengte was een beetje wennen”, zegt Jean-Marie. “Maar de bus heeft wel een korte draaicirkel en een automatische versnellingsbak. Dat is voor de korte ritten in Dilbeek erg handig. Er is bovendien een camera waarmee ik kan achteruitrijden tot op 30 centimeter. En dat vinden de kinderen fantastisch. Voor de kinderen is de nieuwe bus heel makkelijk om in en uit te stappen, en hij heeft ook airconditioning.”

Met de keuze voor dit type bus, maakte de gemeente net als bij de rest van het wagenpark ook hier een bewuste keuze voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.