Nieuwe naam voor Oudstrijdersstraat in Schepdaal

Geplaatst op di 17.05.2022

Er zijn in Dilbeek een aantal straten die exact dezelfde naam hebben. Tot voor kort gold dit ook voor de Oudstrijdersstraat: zo had je er namelijk één in Schepdaal en één in Dilbeek centrum. Vanaf vandaag heeft de Oudstrijdersstraat in Schepdaal echter een nieuwe naam: de Pajottenstraat.

Dubbele straatnamen in Dilbeek……het leidt geregeld tot verwarring.  Op een moment dat elke minuut telt, verliezen hulpdiensten kostbare tijd bij interventies. Ook online bestellingen worden verkeerd geleverd. Daarom heeft het Dilbeekse bestuur beslist om deze verwarrende situatie aan te pakken.

Participatietraject

Dit is gebeurd aan de hand van een participatietraject met de bewoners van de Oudstrijdersstraat in Schepdaal. Zij kregen inspraak in de keuze van hun nieuwe straatnaam. En vandaag was het dan zo ver: hun straat werd officieel ingehuldigd als ‘Pajottenstraat’. Vanaf nu vind je de Oudstrijdersstraat enkel terug in Dilbeek centrum.

Toekomst

Na evaluatie van dit traject, zal de gemeente Dilbeek in het najaar starten met de aanpak van andere dubbele straatnamen.