Leerkrachten Dilbeekse scholen zorgen voor opvang paasvakantie

Geplaatst op wo 01.04.2020

Na overleg tussen de gemeente en de verschillende onderwijsnetten werd besloten om tijdens de paasvakantie de Dilbeekse basisscholen geopend te houden voor de opvang. De leerkrachten zetten zich vrijwillig in.

Het gaat enkel om de opvang van kinderen wiens ouders in de cruciale sectoren (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie ...) werken en voor kinderen die opgroeien in een kwetsbare thuissituatie. Aan andere ouders wordt gevraagd hun kind maximaal thuis op te vangen. Met vragen over opvang tijdens de paasvakantie kunnen ouders in de eigen school terecht.

Door de opvang niet op één locatie te centraliseren houden we de komende weken in Dilbeek de bestaande contactbubbels van de kinderen uit de basisscholen intact. Een contactbubbel is de samenstelling van een groep mensen die al eerder contact hadden.

Tijdens de schooluren zullen de kinderen gratis opgevangen worden dankzij het engagement van de leerkrachten uit het basisonderwijs. Dilbeek is enorm dankbaar en trots op alle leerkrachten die zich mee inzetten om deze opvang mogelijk te maken. Infano blijft verder instaan voor de voor- en naschoolse opvang, alsook de opvang op woensdagnamiddag. Deze opvang blijft voor ouders zoals steeds betalend. 

Voor kinderen uit de eerste graad van het secundair onderwijs kan de school in overleg met het lokaal loket kinderopvang een oplossing op maat zoeken.