Heropening skateparken Dilbeek en Ternat onder bepaalde voorwaarden

Print

De gemeenten Dilbeek en Ternat heropenen de skateparken op zaterdag 23 mei, op vaste tijdstippen en onder toezicht.

Op vrijdag 15 mei ontvingen de gemeenten de berichtgeving dat skateparken terug konden geopend worden onder bepaalde voorwaarden: Skateparken in open lucht konden vanaf maandag 18 mei heropenen op bepaalde tijdstippen, met een maximale capaciteit om de social distancing te respecteren en onder toezicht van een meerderjarige toezichter.

Beide gemeenten werden verrast door deze berichtgeving, maar schoten onmiddellijk in actie en onderzochten hoe de skateparken geopend konden worden onder de gestelde voorwaarden.

Vanaf zaterdag 23 mei openen beide skateparken. Hiervoor gaan de gemeenten een samenwerking aan met Raion vzw en verschillende lokale skaters. Raion vzw begeleidt de skatekampen in Dilbeek en Ternat en kent de lokale skaters. Via deze samenwerking en de inzet van de lokale skaters kunnen de skateparken onder toezicht terug geopend worden.

De skateparken zullen geopend zijn:

  • In Dilbeek op maandag, woensdag en zaterdag van 10 tot 19 uur. De skaters dienen de social distancing (1,5 meter) te respecteren. Daarom zullen ook maximaal 12 skaters tegelijk toegelaten worden.  Tussen 10 en 13 uur zal voorrang verleend worden aan skaters jonger dan 14 jaar, zodat zij de kans krijgen om onder leeftijdsgenoten te oefenen.
  • In Ternat: maandag (12 – 19 uur), woensdag (12 – 19 uur) en zaterdag (10 – 17 uur). Er worden maximaal 10 skaters tegelijk toegelaten om de social distancing te kunnen respecteren.

Buiten deze uren mag het skatepark niet betreden worden aangezien er geen toezicht is. Via een duidelijke banner zal worden aangegeven wanneer het skatepark geopend of gesloten is.

Bij aankomst melden skaters zich aan bij de aanwezige toezichter. Hij noteert de gegevens: naam, leeftijd, uur van aankomst en GSMnr, in functie van eventuele contact tracing en om het goede verloop van het gebruik van het skatepark te organiseren. Skaters die langer dan twee uur aan het skaten zijn, wordt gevraagd om plaats te maken voor de volgende skaters. We vragen ook duidelijk aan de skaters om niet rond het skatepark af te spreken met vrienden of bij te praten. We willen de opening van het skatepark goed organiseren en het vormen van een groep buiten het beoefenen van je sport, is nog verboden.

We beseffen dat heel wat skaters uitkijken naar de heropening van het skatepark. We vragen om op zaterdag ook niet massaal op hetzelfde moment langs te komen. Blijkt dat de maximale capaciteit bereikt is, vragen we om later die dag terug te keren op het tijdstip dat afgesproken is met de toezichter. Kies om lokaal te komen skaten, elk skatepark probeert de skaters uit de eigen omgeving terug een plaats te geven in het park van de gemeente.

We evalueren regelmatig en proberen zoveel mogelijk skaters opnieuw gebruik te laten maken van het skatepark. Gezien de maatregelen wordt dit nog bemoeilijkt. Daarom vragen we ook begrip en medewerking om van de heropening een succes te maken. Via de evaluatie sturen we bij en mits een goed verloop en beschikbaarheid van toezichters hopen we de openingstijden uit te breiden.

Kom je skaten, vragen we om eigen materiaal mee te nemen en dit niet te delen met andere skaters. Ook je eigen drank en snacks meenemen en steeds de afstand van 1,5 meter respecteren. De toezichter zal handgel ter beschikking hebben indien gewenst.

Deze regeling blijft afhankelijk van de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van Covid-19 te beperken. De voorwaarden voor het gebruik van het skatepark worden aangepast volgens de verdere evoluties en maatregelen die in dit kader genomen worden.