Help onze zorgverleners met mondmaskers

Geplaatst op ma 23.03.2020

Wie thuis nog mondmaskers heeft of handig genoeg is om er zelf te maken, kan onze zorgverleners een hart onder de riem steken door hen deze te bezorgen. 

In de sectoren zoals de ouderenzorg en kinderopvang zijn nog dagelijks mensen aan het werk die rechtstreeks en van dichtbij in contact komen met anderen. Op afstand blijven is daarbij niet altijd vanzelfsprekend.

Zorgpersoneel dat in contact komt met vermoedelijke patiënten werkt met professionele maskers waarvan een kleine stock voorradig is. Voor andere beroepsgroepen in zorgcentra of ziekenhuizen, die niet in contact komen met deze bewoners kunnen zelfgemaakte maskers soelaas bieden. De chirurgische maskers kunnen dan gebruikt worden waar het echt nodig is.

Online vind je meer instructies voor patronen en stoffen.  Gemaakte mondmaskers mogen afgegeven worden aan de inkomdeur van Breugheldal en worden daar nog enkele dagen in quarantaine gelaten vóór ingebruikname. Indien we er te veel binnen krijgen, zullen we ze verdelen bij andere woonzorgcentra of doorverwijscentra in de buurt.