Geen vaccins voor kinderen via scholen

Op dit moment worden er geen vaccinaties gepland in de Dilbeekse scholen voor kinderen tussen 5 en 11 jaar. Dat gerucht lijkt de ronde te doen, maar klopt dus niet. Kinderen worden via hun ouders uitgenodigd in het vaccinatiecentrum en moeten ook altijd toelating hebben van de ouders/voogd.

Je kind kan niet gevaccineerd worden zonder die toestemming. Als ouder geef je die toestemming door fysiek aanwezig te zijn bij de vaccinatie
(dus door met je kind naar het vaccinatiecentrum of de vaccinatieplaats te gaan).

Kan je als ouder niet mee naar de vaccinatie, dan zal je een toestemmingbrief, door jou ondertekend, moeten meegeven aan je kind. De aanwezigheid of ondertekende toestemmingsbrief van een van de ouders, geldt ook als toestemming van de andere ouder tenzij die uitdrukkelijk de vaccinatie van het kind geweigerd heeft.  

 

De vaccinatie van je kind uitdrukkelijk weigeren kan je het gemakkelijkste online doen via de uitnodiging die je kind krijgt via de post of e-box. In die uitnodiging staat een link en code om de vaccinatie te weigeren. Kan je als ouder je weigering niet online kenbaar maken, dan moet je fysiek naar het vaccinatiecentrum gaan om je weigering kenbaar te maken. Neem dan een bewijs mee dat je de ouder bent van het kind/de kinderen van wie je de vaccinatie wil weigeren (Kids-ID, attest van gezinssamenstelling).

Tenslotte, kinderen zullen ook niet gevaccineerd worden als ze gewoon niet op de uitnodiging ingaan en dus geen afspraak maken.