Eerste levering mondmaskers onmiddellijk bedeeld

Print

Vandaag is gestart met het bedelen van mondmaskers. Elke Dilbekenaar krijgt de komende dagen en weken een gratis kwalitatief en herbruikbaar mondmasker in de brievenbus. Ook de filters van de federale overheid worden mee verdeeld.

De levering van de mondmaskers gebeurt in golven, waardoor ook het vullen van de omslagen en het verdelen ervan niet in een beweging kan gebeuren. Het gaat bovendien om meer dan 15.000 enveloppen met daarin goed 40.000 mondmaskers, een gigantische opdracht.

Vandaag werd gestart met de eerste golf van 14.600 mondmaskers in delen van Groot-Bijgaarden, Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem, morgen wordt daaraan verder gewerkt. Het is nu uitkijken naar de volgende levering(en) van Haviland, zodat we wellicht tegen eind mei iedere Dilbekenaar thuis een mondmasker kunnen bezorgen.

Heel wat medewerkers van de gemeente en vrijwilligers van jeugdverenigingen staan klaar om alles in goede banen te leiden en er voor te zorgen dat de maskers na de levering zo snel mogelijk kunnen vertrekken naar alle Dilbekenaren. Concreet zeggen wie wanneer een masker krijgt, is jammer genoeg onmogelijk. De brievenbus goed in de gaten houden, is de boodschap!

 

Voorzorgsmaatregelen blijven belangrijk

We benadrukken graag dat een mondmasker dragen vooral aanvullend is op een aantal meer noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. De vijf basisregels blijven:

  • Blijf zo veel mogelijk thuis
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hou minstens 1,5 meter afstand
  • Beperk je fysieke sociale contacten
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen zoals in winkels.
Nationale naaiactie

Je kan intussen ook zelf aan de slag. Dilbeek zet mee de schouders onder de Nationale Naaiactie. 

Het doel is om zoveel mogelijk mondmaskers te maken in de komende weken, voor jezelf maar ook voor anderen. Meer dan 50.000 vrijwilligers van verschillende organisaties staan klaar om dit voor elkaar te krijgen!

We nodigen jou uit om mee te helpen met deze uitdaging! Hoe kan je meedoen? 

Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine. 

Je kan jouw zelfgenaaide mondmaskers inleveren in de Welzijnscampus in de Bosstraat 84 in Groot-Bijgaarden. Dit kan elke werkdag van 9 tot 12 uur.