Een nieuw stuk Ringfietspad tussen Dilbeek en Zellik

Geplaatst op wo 20.07.2022

Vandaag is er geen veilige en vlotte fietsverbinding tussen Dilbeek en Zellik. Wie kiest voor de fiets moet omrijden en bovendien heel wat gevaarlijke oversteken nemen. De Werkvennootschap, een organisatie van de Vlaamse overheid, zorgt voor een nieuwe fietsverbinding: een fietspad dat parallel met de Ring loopt tussen de N8 in Dilbeek en fietssnelweg F212 in Zellik.

Fietsbruggen zullen het mogelijk maken dat je wegen ongehinderd kan oversteken en vlot kan blijven doorfietsen. Deze nieuwe fietsverbinding maakt deel uit van het Ringfietspad (FR0), dat de gemeentes in de noordrand van Brussel met elkaar zal verbinden. De verschillende fietssnelwegen die Vlaanderen met Brussel verbinden zullen ook aansluiten op de FR0.

Het definitieve ontwerp van het Ringfietspad, dat parallel met de Ring zal lopen, is nog in opmaak. Op dit moment voeren we nog een paar onderzoeken uit. Deze zomer willen we de studiefase van het project afronden. Volgend jaar volgt het definitieve ontwerp, om daarna een aannemer aan te stellen. De start van de aanleg van het fietspad wordt voorzien voor 2024.

Meer info en de bewonersfolder vind je op www.werkenaandering.be/ringfietspaddilbeekzellik. Vragen kan je stellen via info@werkenaandering.be