Doe beroep op een regenwatercoach

4 van de 5 voorbije zomers waren uitzonderlijk droog. Deze trend zal zich in de toekomst verderzetten door de klimaatopwarming. Opvang en hergebruik van regenwater worden bijgevolg  noodzakelijk. Dilbeek wil haar inwoners hierbij stimuleren en tekent daarom in op het proefproject ‘regenwatercoach’ van intercommunale Haviland en vzw Klimaatpunt.

De regenwatercoach komt ter plaatse en bekijkt samen met jou welke mogelijkheden er zijn om je regenwater op te vangen. Hij helpt je onder andere met het bepalen van de grootte van de installatie, maakt een raming op, kijkt na of er subsidies zijn, enz.

Waarom regenwater opvangen?

Met regenwater kan je de wasmachine laten draaien, het toilet doorspoelen, de tuin sproeien, het terras poetsen of de auto wassen. Op die manier bespaar je leidingwater én geld.

Inschrijven

Tien Dilbekenaren kunnen gratis beroep doen op de diensten van de regenwatercoach. Bij succes wordt dit aanbod verlengd in 2023. Dilbekenaren die graag een afspraak maken met de regenwatercoach kunnen het invulformulier terugvinden op www.regenwatercoach.be.

Nog vragen?

Mail of bel dan naar Hans van Thienen (hans.vanthienen@haviland.be - 0485/44.11.21) of Reindert De Schrijver (reindert.deschrijver@klimaatpunt.be - 0497/41.22.15).