Dilbeek zoekt Tuinrangers

Geplaatst op vr 06.01.2023

Dilbeek staat te popelen om met een eigen Tuinrangerswerking te starten, om zo andere Dilbekenaren te helpen van hun tuin een levendig groen paradijs te maken. Het enige wat we nog nodig hebben zijn kandidaat-Tuinrangers.

Tuinrangers zijn gepassioneerde hobbytuiniers, gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen bij de zoektocht naar dé ideale boom voor in je voortuintje. Of ze geven concrete tips hoe je bijen en vlinders naar je tuin kan lokken. Bovendien maken ze een schets van je wenstuin, zodat jij weet hoe je eraan moet beginnen en hoe je je tuin moet onderhouden.

We zijn dus op zoek naar Dilbekenaren die concreet willen bijdragen aan meer natuur in hun eigen buurt. Tuinranger zijn, is vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, omdat je impact hebt!

En je staat er niet alleen voor: de ‘Tuinrangers-community’ telt al bijna 200 leden met groene vingers en een hart voor de natuur.

Voor je aan de slag kan gaan, krijg je uiteraard een straffe opleiding van Inverde, het opleidingscentrum van Agentschap Natuur en Bos. Je krijgt ook al het nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken.

Voel je je geroepen om Tuinranger te worden? Schrijf je dan in voor de infosessie op 19 januari (online webinar) of op 23 januari (20u, lokaal 303, CC Westrand).

Inschrijven is verplicht.

www.tuinrangers.be