Deponeer je GFT & restafval op het recyclagepark zonder afspraak!

Geplaatst op vr 16.06.2023

Vanaf vandaag kunnen Dilbekenaren zónder afspraak terecht op het recyclagepark om er hun GFT en restafval te deponeren in de daartoe bestemde containers. Deze maatregel is er gekomen op vraag van het Dilbeekse bestuur. Met deze maatregel wil het Dilbeekse bestuur een antwoord bieden op de vragen en klachten van burgers rond de tweewekelijkse frequentie van de huisvuilophalingen in de zomermaanden.

Snelle oplossing
Omdat de omschakeling naar een wekelijkse ophaling voor Intradura logistiekgewijs onmogelijk is, heeft het Dilbeekse bestuur met aandrang gevraagd of Dilbekenaren, zónder afspraak, hun afval kunnen deponeren in de daartoe bestemde containers op het recyclagepark. Het Dilbeekse bestuur is tevreden dat Intradura hiermee heeft ingestemd.

Praktisch
Dilbekenaren kunnen het recyclagepark te voet betreden tijdens de openingsuren, met enkel hun afvalzak (GFT of restafval) in de hand. Dit wil zeggen dat ze de auto buiten aan de straatkant van het recyclagepark moeten parkeren. Zo komen ze niet in de wachtrij terecht.

Het recyclagepark is open van maandag tot en met vrijdag van 13u tot 19u, en op zaterdag van 10u tot 19u.

Twee compostsites
Dilbekenaren kunnen ook steeds met (een deel van) het GFT terecht op de twee Dilbeekse compostsites tijdens hun openingsuren. Composteerbaar afval (dus plantaardig van aard en geen vleesresten) kan daar los – zonder zak- en gratis aangeboden worden. Deze sites bevinden zich:

  • In de Cantecleerstraat (Reinaertwijk)
    • open op dinsdag van 16.30u tot 18u
    • open op zaterdag van 10u tot 12u
       
  • In de Kalenbergstraat tegenover de hockeyclub
    • open op dinsdag van 9.30u tot 10.30u
    • open op woensdag van 16u tot 19u
    • open op zaterdag van 15u tot 16u

Evaluatie in september
De evaluatie van het Dilbeekse afvalbeleid staat in september op de agenda. Dan zal er bekeken worden of de frequentie van de GFT-ophaling moet aangepast worden. Op die manier heeft onze partner Intradura voldoende de tijd om de nodige logistieke aanpassingen te doen.