Denk en doe je mee op het volgende Burgerforum?

Het tweede burgerforum vond plaats op woensdag 29 november vanaf 19u in Kasteel La Motte (Lumbeekstraat 20, Sint-Ulriks-Kapelle). Dit waren de onderwerpen die aan bod kwamen. Uitgebreidere verslagen van elke sessie komen spoedig online op deze pagina. 

Toerisme in Dilbeek.

Wat zijn de troeven van Dilbeek als toeristische bestemming? En welke rol kunnen bewoners spelen in ons toerismebeleid? We zoeken het samen met jullie uit.

  • Een nieuw evenementenbeleid

Dilbeek heeft een rijk evenementenleven dat we koesteren. Het komende jaar vernieuwen we ons evenementenbeleid. Inspiratie van verenigingen en organisatoren is daarbij onontbeerlijk. Op het burgerforum leggen we een eerste keer ons oor te luister.

  • Kenniscafé

In onze verenigingen huist heel wat expertise. Maar nieuwe regels, een veranderend doelpubliek, complexere organisatie … roepen ook heel wat vragen op. We willen die graag mee helpen beantwoorden. Op het burgerforum willen we daarom kennisnoden én mogelijkheden om kennis te delen in kaart brengen.

  • Ruimtelijke planning

Ruimtelijke planning is een van de meest complexe taken van een gemeente. Dat maakt ook van participatie over dit thema een heuse uitdaging. We duiken in deze complexe materie, en bekijken hoe burgers en administratie hier samen over kunnen nadenken.

  • Naar het nieuwe Meerjarenplan 2026-2031

Nieuwe verkiezingen betekent ook een nieuw Meerjarenplan. Maar wat is het dat precies, waarvoor dient het, hoe komt het tot stand, en hoe willen we burgers betrekken? We leggen het graag uit, en brainstormen al eens over welke richting we samen uit willen.

 

Wat is een burgerforum?

Twee maal per jaar vindt een burgerforum plaats. Op zo’n forum nodigen we Dilbekenaars uit om mee het gesprek aan te gaan over een selectie van verschillende participatieprojecten. Zo willen we extra ideeën verzamelen, een frisse blik op projecten laten werpen, samen nadenken over wat nog beter kan, en ook gewoon overzicht geven van waar we mee bezig zijn. Bovendien is het een ideaal moment om in een gezellige sfeer met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van onze gemeente. Op deze manier willen we zo veel mogelijk burgers de kans geven om bij te dragen aan het beleid.

De onderwerpen die we behandelen zullen verschillen van forum tot forum. Hou dus zeker deze pagina en onze nieuwskanalen in het oog voor meer informatie over de thema’s van de aankomende fora. We hopen dat er regelmatig iets zal tussen zitten dat je interesseert, en we kijken uit naar jullie deelname.

Nieuwsgiering naar de vorige fora?

Wil je weten hoe een forum verloopt en wat er besproken is op vorige fora? Neem dan hieronder een kijkje in de verslagen.