Dansaertlaan vanaf maandag te vermijden

Print

Door de start van de tweede fase van de heraanleg van de Dansaertlaan en de vierde fase van werken door Elia in dezelfde straat is het vanaf maandag voor enkele weken best de buurt te vermijden.

De werken aan de Dansaertlaan verlopen vlot. Op maandag 29 april kan al gestart worden met fase twee van aan het kruispunt met de Kloosterstraat tot net voor het kruispunt met de Emile De Blutslaan. Dat betekent dat de straat niet kan ingereden worden vanuit de Kloosterstraat of vanop het kruispunt met de Elzenstraat en de Stichelberg. Er zullen omleidingen worden ingesteld langs de Stationsstraat, Hendrik Placestraat en Brusselstraat.

Tegelijk schuift Elia ook verder op om de hoogspanningsleiding te vernieuwen tussen de Emile De Blutslaan en het rondpunt aan de Petrus Baeyensstraat. Daardoor valt er ernstige hinder te verwachten aan de op- en afritten van de Brusselse Ring. Wie de autosnelweg verlaat zal verplicht naar rechts moeten rijden. Wie de oprit in de andere richting, het recyclagepark of de aangrenzende woonwijken moet bereiken, kan nog door via een tijdelijke rijstrook, maar al het andere verkeer zal zich onvermijdelijk vast rijden, dus het heeft geen zin de signalisatie te negeren. Bovendien zijn er verhoogde politiecontroles gepland. Het kan je dus een aardige duit kosten.

Ter hoogte van het Dansaertpark wordt eenrichtingsverkeer ingesteld richting Brussel. Verkeer komende uit Brussel wordt omgeleid langs de Brusselstraat en de Guido Gezellestraat.

Omleidingsplannen autoverkeer

Omleiding De Lijn