Brusselstraat onderbroken aan kruispunt met Hoogveld vanaf 5 februari

Print

Vanaf woensdag 5 februari zal het kruispunt Brusselstraat/Hoogveld/Lindenberg/Draaiberg afgesloten worden voor heraanleg van dit kruispunt.

De werken zullen duren tot ongeveer eind mei. Het betreft fase 2 van de reeds lopende werken in de Hoogveld en Molenberg.

Er zal een omleiding moeten gevolgd worden via de Molenstraat, Bodegemstraat, Vlaanderenlaan, Smissenbosstraat en Lange Haagstraat. Wie van of naar Ternat moet kan best via de Ninoofsesteenweg (N8) en de Assesteenweg (N285) rijden. 

Voetgangers en fietsers kunnen wel door. Fietsers dienen wel af te stappen.

Het kruispunt aan de Hendrik Placestraat gaat wel tijdelijk terug open. Later moet deze nog eens afgesloten worden om de asfalt-toplaag aan te brengen.

Tot eind februari blijft de Stationsstraat wel nog afgesloten ter hoogte van de overweg voor herstelling van de waterleiding. Om naar Groot-Bijgaarden te rijden zal tot dan nog verder moeten omgereden worden via de Robert Dansaertlaan en Bosstraat. Als de werken aan de waterleiding afgerond zijn zal de omleiding wat kunnen ingekort worden (via de Hendrik Placestraat).

De Lijn (route 355) zal ook een omleiding volgen en kan Sint-Ulriks-Kapelle en Groot-Bijgaarden tijdelijk niet bedienen. Passagiers dienen zich te begeven naar de Molenstraat en in de andere richting naar de Robert Dansaertlaan. Wanneer de Stationsstraat opengaat zal Groot-Bijgaarden wel kunnen bediend worden (de bus rijdt dan via de Hendrik Placestraat).

 

VOORBEREIDENDE WERKEN 

Vanaf 3 februari kan er al hinder zijn op de Brusselstraat door werken van Elia (trekken van kabels tussen de put van Lindenberg tot aan de put van de Brusselstraat). Daarvoor wordt 1 rijstrook afgesloten. Tijdelijke verkeerslichten regelen de doorgang.