Bodegemstraat onderbroken vanaf 1 oktober

Print

Vanaf 1 oktober starten werken in de Bodegemstraat, vanaf het kruispunt Molenbergstraat/Snikbergstraat tot aan de Ninoofsesteenweg.

De volledige weg zal heraangelegd worden, waarbij er een parkeerstrook en brede veilige voetpaden zullen worden voorzien. Voor de aanleg van fietspaden is dit gedeelte van de Bodegemstraat helaas te smal. Toch zullen we de fietser duidelijker in beeld trachten te brengen door middel van fietssuggestiestroken langs beide zijden van de weg.

Op het kruispunt met de Molenbergstraat/Snikbergstraat zal de verhoogde drempel verdwijnen.

Op maandag 1 oktober starten eerst de voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen in de voetpaden. Daarvoor moet het kruispunt Bodegemstraat/Molenbergstraat/Snikbergstraat tot 9 oktober volledig afgesloten worden. Enkel de bussen van De Lijn, fietsers, bromfietsers en voetgangers krijgen nog doorgang.

Voor wagens die richting Ternat moeten wordt een omleiding voorzien via de Oude Ninoofsebaan en de Begijnenborrestraat.

Komende van Ternat zal men via de Vlaanderenlaan/Smissenbosstraat/Stationsstraat/Spanjebergstraat richting de N8 moeten rijden.

Hierbij horen de omleidingsplannen omleiding auto’s richting ternat 1e deel

Omleiding +3,5 ton richting Ternat 1e deel

Omleiding auto’s en 3,5 ton uit centrum dilbeek 1e deel
Omleiding auto’s + 3,5 ton richting N8 1e deel

Vanaf 10 oktober is het kruispunt van de Molenbergstraat/Snikbergstraat weer deels vrij: de Molenbergstraat is dan deels éénrichting tussen de Zakstraat en de Bodegemstraat in de richting van de Bodegemstraat. De Snikbergstraat is volledig open en terug dubbelrichtingsverkeer.

De Bodegemstraat, tussen de Snikbergstraat en de N8 is dan éénrichtingsverkeer in de rijrichting naar de N8 toe.

Het verkeer dat van op de Ninoofsesteenweg richting Ternat moet wordt via de Oude Ninoofsebaan en Snikbergstraat omgeleid. Het verkeer dat komende van Ternat/Bodegemstraat naar de N8 moet zal dan doorkunnen op de Bodegemstraat. De bussen die richting Ternat rijden worden mee omgeleid via de Snikbergstraat. De andere rijrichting naar de N8 toe blijft voor de bussen dan mogelijk, net als het andere verkeer.

Vanaf eind oktober start de aannemer De Meulemeester met de eigenlijke werken aan de straat. Daarover volgt nog meer info wanneer de timing bekend is.