Bewoners Breugheldal in de spotlights op filmset FC Bergman.

Op 15 mei 2023 vonden de filmopnames plaats van een reeks korte films op het domein van het Kasteel van Gaasbeek. Acht bewoners van het woonzorgcentrum Breugheldal hadden het genoegen te mogen figureren. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring! De films werden opgenomen naar aanleiding van de heropening van het Kasteel van Gaasbeek en maken deel uit van de expo Ne mobliez mie - Oefeningen in zelfbehoud, een filmische expo van theatergezelschap FC Bergman. Op het resultaat is het nog even wachten: de expo start op 1 juli. 

Malvina en Jean

Onder de figuranten ook Malvina en Jean. Ze wonen al ruim een jaar in Breugheldal en waren beiden meteen enthousiast toen hen de vraag werd gesteld. “Ik heb in de lagere school altijd graag toneel gespeeld, ik steel namelijk graag de show,” zegt Jean, “Deze kans om van dichtbij mee te maken hoe het er op een filmset aan toegaat, greep ik dan ook met beide handen aan!” 

"En dan zijn we ook eens weg van huis en komen we onder de mensen”, vult Malvina aan. Dat er op een filmset al eens lang gewacht moet worden hoort er volgens hen ook bij. “Maar we werden hier goed ontvangen met een lekker ontbijtbuffet en koffie.” 

Heropening voor het grote publiek

Na een grondige renovatie van bijna drie jaar opent Kasteel van Gaasbeek opnieuw de deuren voor het publiek. Voor deze heropening kreeg theatergezelschap FC Bergman de vraag om aan de slag te gaan met de vele verhalen verbonden aan het kasteel.
Meer info: www.kasteelvangaasbeek.be