Aftellen naar nieuwe Dag van de Dilbekenaar

Dag van de Dilbekenaar vindt in 2024 plaats op zaterdag 1 juni. We heten alle Dilbekenaren, jong en oud, oud en nieuw, welkom op de parking van Westrand met een doe- en beleeffeest.

Westrand viert namelijk zijn 50-jarig bestaan en wij vieren mee met een feest voor iedereen. Zet het dus vandaag nog met stip in je agenda!

Doe je mee?

Opnieuw organiseren we dat feest het liefst met zoveel mogelijk plaatselijke verenigingen of organisaties en heel wat fijne activiteiten. 

Daarvoor dagen we jou of jouw vereniging uit om mee te werken en een voorstel in te dienen van een activiteit die bijdraagt aan dit grote doe- en beleeffeest. Het is dus niet meer de bedoeling om met een infostand of verkoopstand deel te nemen.

We nodigen je uit om een voorstel in te dienen waarvan je zelf denkt dat dit bijdraagt aan de beleving van dit feest. Hieronder geven we alvast enkele inspirerende, creatieve voorbeelden mee om interactief met de deelnemers aan de slag te gaan en we geven ook mee aan welke criteria ze moeten voldoen.  

Wij voorzien een budget om eventuele kosten verbonden aan jullie activiteiten financieel te ondersteunen. Hebben jullie wilde plannen met een grotere kost? Dien gerust jullie voorstel in, wij nemen dan contact met jullie op en bekijken de mogelijkheden! 

Het grote volksfeest Dag van de Dilbekenaar is inmiddels traditie geworden in Dilbeek: samen genieten van Dilbeekse producten op een groots terras van Dilbeek, keuvelen met wijk- of buurtgenoten, nieuwe inwoners ontmoeten en genieten van heel wat animatie. De Dag van de Dilbenaar is een dag voor en door Dilbekenaren, waarbij verenigingen en lokale handelaars elkaar ontmoeten in een sfeer van gezelligheid.  

Inspirerende voorstellen: 

Go-cart race, initiatie acro of tumbling op geschikte ondergrond, gekke fietsen parcours, evenwicht installaties, bewegen voor 70 plus, initiatie boogschieten, bamboe installatie bouwen, verrassende knutselworkshop, hindernissen- of klimparcours, karaoke met live begeleiding door fanfare, pannakooi tornooi, freestyle voetbal, pumptrack, badminton tornooi, haarstyling, armbandjes maken, yogasessie... 

Criteria beleefstand:  
 • Laagdrempelig en breed toegankelijk 
 • Verschillende personen kunnen tegelijkertijd deelnemen 
 • Niet elke activiteit moet op zich geschikt zijn voor alle leeftijden, maar we willen graag een geheel van activiteiten aanbieden voor alle leeftijden 
 • Deelname aan de activiteit is gratis 
 • Een beleefstand is geen verkoopstand 
 • Liefst een interactieve doe activiteit maar demo’s kunnen ook 
Nog niet overtuigd? Wat een deelname inhoudt: 
 • Grote visibiliteit van jouw vereniging/organisatie voor heel wat Dilbekenaren  
 • Promotie van dit evenement in heel Dilbeek met vermelding van de deelnemende standen 
 • Extra ondersteuning (logistiek, financieel, …) om je activiteit nog fijner te maken 
 • Een gezellige namiddag met je vriendengroep  
 • Je maakt deel uit van hét ontmoetingsfeest in Dilbeek 
Schrijf je nu in! 

Ben je geïnteresseerd om met je vereniging, je buurtcomité of enkele vrienden een activiteit in te dienen voor DvDD? Laat het ons dan zeker uiterlijk 1 februari 2024 weten via volgend invulformulier.

We bekijken elk ingediend voorstel aandachtig en houden rekening met een gedifferentieerd aanbod en ons beschikbare budget bij het beslissen of je vereniging al dan niet kan deelnemen aan Dag van de Dilbekenaar. 

Gedifferentieerd aanbod: 

 • Evenwicht tussen sportieve en creatieve activiteiten 
 • Zo maximaal mogelijk voor elke leeftijd een activiteit  
 • Variatie tussen kleinere en grotere activiteiten 

We laten je in februari weten of jouw activiteit weerhouden werd. 

 

Vragen? Neem contact op met de werkgroep via dagvandedilbekenaar@dilbeek.be