Aangekondigde wegenwerken maken Dilbeek klaar voor morgen

Geplaatst op do 05.01.2023

Projecten voor 2023

​In 2023 gaat Dilbeek verder op het elan van 2022 en vinden er wegenwerken plaats die Dilbeek verder klaar maken voor morgen. Twee elementen staan hierbij centraal: optimaliseren van de verkeersveiligheid enerzijds en bouwen aan een duurzame, groene omgeving, gewapend tegen de klimaatverandering anderzijds.

Baron de Vironlaan & Brusselstraat

Nutsmaatschappijen zijn nu reeds aan de slag in de Baron de Vironlaan als voorbereiding op de volledige heraanleg ervan. Beoogd resultaat: van de Baron de Vironlaan een waardige poort maken naar het centrum.

Niet alleen de Baron de Vironlaan wordt aangepakt, ook de belangrijke Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle zal in 2023 onder handen genomen worden.

Oog voor actieve weggebruiker

Tevens worden er een aantal landelijke wegen afgewerkt (o.a. Bruine-Lieve-Heerstraat, Neerstraat, Horekensweg), die ingeschakeld kunnen worden in het voetgangers- en fietsnetwerk.

De Werkvennootschap zal in januari starten aan de fietssnelweg tussen Sint-Martens-Bodegem en Brussel (F2).

Andere integrale dossiers worden verder voorbereid: de heraanleg van de Stationsstraat te Dilbeek en de Vlaanderenlaan op de grens van Bodegem en Dilbeek.

Masterplan Groot-Bijgaarden

Verder zal het masterplan Groot-Bijgaarden - een participatief traject met handelaars en bewoners om het centrum van Groot-Bijgaarden te hertekenen - verder vorm gegeven worden in 2023.