Marianne Vanden Houte, Algemeen directeur

In 2016 werd “Groep Dilbeek” gelanceerd. Onze organisatie was op dat moment uit de voegen van de verschillende entiteiten “gemeente” en “OCMW” en “vzw” aan het barsten. Dat groepsgegeven is voor mij erg belangrijk: iedereen met de neus in de richting van een beter Dilbeek, een Dilbeek voor morgen. Eén missie, dezelfde waarden, één plan, dat maakt ons als lokaal bestuur gewoon sterker. En daar wordt dan weer de burger beter van.

Als algemeen directeur geef ik leiding aan het personeel. Daardoor ben ik goed geplaatst om te zien hoe de organisatie geëvolueerd is. Medewerkers hebben zich ontwikkeld, zijn sterker geworden, hebben leiderschap opgepakt en halen daar ook voldoening uit. Het traject naar zelfsturende teams is niet altijd over rozen gelopen, en we timmeren nog elke dag aan de weg. Maar de resultaten zijn meer en meer zichtbaar en voelbaar. Dat maakt dat ik de toekomst met vertrouwen tegemoet zie.

Het bestuur laat deze manier van werken ook toe. Ruimte om te experimenteren in bepaalde projecten, om te oefenen in een nieuwe rol, om te leren uit mislukkingen, … het is niet evident om die vrijheid te krijgen in een lokaal bestuur. Streven naar innovatie wordt bijna een stuk van ons dna.

Die vlucht vooruit geeft mij energie. Van stilstaan zou ik elke dag een beetje dood gaan. Gelukkig weinig kans daarvoor in Dilbeek.

Zin om mee te werken?