Grappling

In samenwerking met de Brussels Brazilian Jiu Jitsu Academy organiseert Sport en Gezondheid Dilbeek voor alle leerlingen van het tweede leerjaar uit de tien Dilbeekse scholen een grapplingtornooi.

Wat is grappling?
Waarom kiezen wij voor grappling?

Grappling is een worstelvorm, waarbij we de leerlingen de mogelijkheid geven om op een speelse manier zichzelf te leren verdedigen. Het trekken en duwen wordt in een modernere versie aangeboden en de motoriek wordt op vele manieren gestimuleerd.

De verschillende grepen worden op school aangeleerd door de LO leerkracht. Om de leerlingen dit op een leuke manier aan te leren, wordt er aan elke greep een dier gelinkt.

Het tornooi geeft de leerlingen de mogelijkheid om te ravotten & plezier te maken. Zij komen ook in contact met leeftijdsgenoten van andere scholen en leren hen ook kennen.

De leerlingen leren omgaan met en durven lichamelijk contact maken met leeftijdsgenoten.

Tijdens het tornooi komen er ook emotionele aspecten aanbod: winnen & verliezen en fairplay.

Door dit evenement aan te bieden aan leerlingen uit het lager en secundair onderwijs kunnen er een aantal doelen bereikt worden binnen het onderwijs.

Wie werkt er nog mee?

Naast de samenwerking met de BBJJA, werken wij ook samen met het secundair onderwijs van Don Bosco Groot-Bijgaarden. De leerlingen van het laatste jaar Lichamelijke opvoeding en Sport fungeren mee in de organisatie en nemen de taak van scheidsrechter op hun.