Breinpleinen

Team Jongeren wil studenten helpen bij het studeren door plekken te voorzien waar in alle rust gestudeerd kan worden. Jongeren kunnen studeren in jeugdcentrum Castelhof, Itterbeek Idee, kasteel La Motte en in (de polyvalente ruimte van) bibliotheek Dilbeek.

Hieronder vind je details per Breinplein en meer info over onze ambassadeurs. Word lid van onze Facebook-groep en blijf zo op de hoogte van de laatste updates!

Onze Breinpleinen zijn beschikbaar vanaf 20 december.

Word hier lid van onze Breinplein-groep op Facebook

Waar kan ik studeren?

Wij bieden 4 locaties aan tijdens de examenperiode van december-januari.

We beseffen dat velen van jullie het fijn vinden om met vrienden te studeren, zeker in deze tijden wanneer je weinig sociaal contact hebt. Door de beperkte capaciteit aan studeerplekken deze periode, willen we iedereen vragen om deze plekken in de eerste plaats vrij te houden voor studenten die thuis geen rustige studeerruimte hebben en hier dus echt nood aan hebben. Blijf dus je bestaande bubbels respecteren. Lukt het niet om je thuis te concentreren? Dan ben je meer dan welkom op een van onze Breinpleinen.

Openingsuren Ma, woe, vr: 10u-19u
Di, do: 10u-20u
Za: 10u-13u
Aantal plaatsen 9
Adres d'Arconatistraat 1
1700 Dilbeek

Openingsuren Elke dag open*
Aantal plaatsen 16
Adres Molenstraat 102
1700 Sint-Martens-Bodegem

*Studenten kunnen elke dag en op elk uur van de dag studeren in JC Castelhof. Interesse om hier te studeren? Stuur een mailtje naar jong@dilbeek.be en we leggen je uit hoe je zelfstandig binnengeraakt.

Openingsuren Elke dag open*
Aantal plaatsen 9
Adres Kerkstraat 64/60
1701 Itterbeek

*Studenten kunnen elke dag en op elk uur van de dag studeren in Itterbeek Idee. Interesse om hier te studeren? Stuur een mailtje naar jong@dilbeek.be en we leggen je uit hoe je zelfstandig binnengeraakt.

Openingsuren Alle dagen open*
Aantal plaatsen 12
Adres Lumbeekstraat 20
1700 Sint-Ulriks-Kapelle

*Studenten kunnen elke dag en op elk uur van de dag studeren in KLM. Interesse om hier te studeren? Stuur een mailtje naar jong@dilbeek.be en we leggen je uit hoe je zelfstandig binnengeraakt.

Reserveer jouw blokspot

Reserveren is verplicht. Wie geen plek gereserveerd heeft krijgt dus ook geen toegang. Indien je pas in de namiddag kan komen studeren zal de tafel wel voor jou gereserveerd blijven, al zouden we dit liever beperken. Lees alle afspraken hieronder goed door alvorens je naar een van onze Breinpleinen komt. Reserveren kan enkel per dag, niet voor een voormiddag/namiddag.  

Reserveren kan vanaf 20 december via volgende link, kies hier voor de locatie waar jij wenst te studeren.

Reserveer hier je studeerplek! (Zoek op 'breinplein')

Afspraken

 • Reserveren kan enkel per dag.
 • Bij drukte (bijvoorbeeld bij opening bibliotheek) wordt aan de studenten gevraagd om buiten te wachten. 
 • Bij aankomst aanmelden bij onthaal (bibliotheek) of verantwoordelijke student (Itterbeek Idee, kasteel La Motte en JC Castelhof).
 • Toon je reservatiebewijs op mail.
 • Personeel Bibliotheek en verantwoordelijke student hebben toegang tot de reservatielijst dus kunnen deze ook raadplegen indien nodig.
 • Toegang tot de stille studieplek gebeurt via eenrichtingsverkeer. 
 • Het betreden en het verlaten van de stille studieplek dient individueel te gebeuren om de afstandsmaatregelen te kunnen respecteren.  
 • Laat de tafels staan in hun oorspronkelijke opstelling. Deze zijn opgesteld om maximale afstand te bewaren.  
 • Maximaal 1 student per tafel (geen bijles).
 • Ontsmet en was je handen regelmatig.  
 • Bij vertrek: ontsmet je tafel en stoel.
 • Personeel en verantwoordelijke studenten zorgen ervoor dat de ruimtes regelmatig verlucht worden. Draag voldoende warme kledij. 
 • Wanneer je je verplaatst doorheen het gebouw draag je hun mondmasker.
 • Wie ziek is blijft thuis.
 • Eten in het gebouw verboden, eigen fles water meenemen kan wel.

#Blokpauze

Elke blokperiode houden we samen met alle studenten een blokpauze.
🎮 Gamen op groot scherm
🍪 Lekkere snacks en fruit
🎵 Jouw favoriete bloknummers
🥤 Versgemaakte drankjes

👉 Door covid-19 kunnen we even geen Blokpauze organiseren.

Word Breinplein-ambassadeur

Zin om wat extra verantwoordelijkheid op te nemen tijdens het studeren? We zijn steeds op zoek naar studenten die mee het beheer van hun studeerplek in handen nemen. Er voor zorgen dat iedereen de afspraken volgt, toezien op de orde en netheid, mee instaan voor het openen en sluiten, ... Het kan allemaal. Breinplein-ambassadeurs krijgen een leuk en handig geschenkje in ruil! 🧠 Interesse? Laat het ons weten via jong@dilbeek.be of via onze Facebook-pagina.