Boekstart

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Vroeg beginnen is immers belangrijk.

In de eerste levensjaren – van 0 tot 2,5 jaar – maken kinderen een grote ontwikkeling door. Samen met je baby of peuter in boeken kijken prikkelt en helpt hem/haar groeien op verschillende vlakken. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger en kunnen sneller lezen en rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen, versjes aanleren en verhalen vertellen en beluisteren haalt bovendien de band tussen ouder en kind aan.

Redenen genoeg om meteen aan de slag te gaan en Boekstart helpt je daar graag bij! Het eerste Boekstartpakket krijg je op het consultatiebureau van Kind & Gezin wanneer je baby 6 maanden is. Een uitnodiging om het peuterpakket af te halen in de bibliotheek ontvang je op het consultatiebureau wanneer je peuter 15 maanden is. In beide pakketten zitten enkele leuke boekjes op maat van je baby of peuter en een handige brochure vol voorleestips.

Haal je pakket af in de bibliotheek van Dilbeek, er zijn filialen in Dilbeek, Schepdaal en Welzijnscampus Nieuwenbos Groot-Bijgaarden.

 

 

 

huisvanhetkind@dilbeek.be | 02/451.69.55 | Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden