Hulp bij opvang verwaarloosde dieren

Op 17 maart trof de politie tientallen verwaarloosde dieren aan in een weide in Sint-Ulriks-Kapelle. Dierenasiel De Ark van Pollare kwam ter plaatse om ze een (tijdelijk) betere thuis te geven. Dat is echter een behoorlijke investering voor de vzw. Daarom delen we graag deze oproep om de vzw te ondersteunen.

Hallo Dilbekenaar!
Niet minder dan 109 dieren werden in beslag genomen! Gaande van geiten tot schapen maar ook kippen, duiven, een paard en lama’s!

Voor ieder dierenasiel is zo’n massa dieren in één klap opvangen quasi onmogelijk. Toch kwam de Ark van Pollare vzw langs en zij belden meteen collega’s en vrienden om te voorzien in transport voor de vele dieren. Van alle kanten van Vlaanderen kwamen mensen helpen en de klus werd geklaard in zes uur tijd.
Helaas is het asiel niet kapitaalkrachtig genoeg om alle dieren zomaar uit eigen zak te kunnen verzorgen. En die zorg is wel degelijk nodig. Een stroom van solidariteit kwam op gang en als Dilbekenaar kunnen wij toch niet achter blijven?
Daarom vragen we aan iedere Dilbekenaar om een kleine inspanning te doen voor dit dierenasiel, zodat hun verdere werking niet in het gedrang hoeft te komen. Steunen kan op rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw of door zakken voeder (vooral schapenkorrels of kippengraan) te brengen tijdens de bezoekuren (van woensdag tot vrijdag van 14u tot 17u en zaterdag en zondag van 13u tot 16u – Pollarebaan 115; 9401 Ninove).