Gezondheid en ontwikkeling baby's en peuters (0-3 jaar)

Kind en Gezin

Kind en Gezin is er voor alle kinderen van 0 tot 3 jaar met een ondersteuning op maat van jouw gezin. Met een combinatie van huisbezoeken en afspraken in een consultatiebureau in je buurt, begeleiden wij jou en je kindje in bijvoorbeeld:

Heb je een vraag? Contacteer de Kind en Gezin-Lijn: 

Bel 078 150 100 van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 20u
Stuur ons een bericht via ons contactformulier
Chat van maandag tot en met vrijdag van 9u tot 16u30

Het consultatiebureau van Kind & Gezin in Dilbeek bevindt zich in Welzijnscampus Nieuwenbos, Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden. Maak jouw afspraak via telefoon 078 150 100 of online 

 

Registratie poliovaccinatie

De vaccinatie tegen polio is verplicht. Ouders moeten een bewijs van volledige vaccinatie aan de gemeente bezorgen ten laatste op het moment dat hun kind 18 maanden wordt. Lees hier hoe je de registratie in orde brengt bij de gemeente Dilbeek.

 

Gezond opvoeden

Kinderen opvoeden: daar komt wel wat bij kijken. Wat mag wel, wat beter niet? Hoe leer je je kinderen bijvoorbeeld groentjes eten? Moet of kan je hen verplichten om te sporten? En wat kan je doen als je kind rookt. Als ouder heb je heel wat vragen. 

Op de website van Gezond Leven vind je heel wat tips en advies. 

 

Resonans vzw

Resonans vzw begeleidt kinderen en jongeren en hun omgeving bij (een vermoeden van) een beperking en/of ouders met een kindje met een ongewone start bij geboorte.

 

 

 

huisvanhetkind@dilbeek.be | 02/451.69.55 | Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden