Voor het eerst naar de kleuterschool

Print

De eerste schooldag is voor onze allerkleinsten een grote gebeurtenis. Wij vinden het erg belangrijk dat de overstap naar de kleuterschool op een positieve manier gebeurt, zodat de kleuter én de ouders zich goed voelen op onze school.

Wenmoment

Voor elk instapmoment organiseren wij een wenmoment. Zo kan je kleuter samen met mama en/of papa in een veilige omgeving vooraf kennismaken met de juf, de klas en de school.

Samen de schooltas maken

Door samen de schooltas te maken, weet je kleuter wat er in zit. Dit is ook een stukje van thuis dat mee naar school kan. Wij vragen een gemakkelijke schooltas die de kleuter zelf open en dicht kan doen en waar alle doosjes, drinkbussen en klasmapje goed in kunnen (geen trolly).

Wat zit er in de schooltas?
  • Drinkbus met water (herbruikbaar en doorschijnend)
  • Stuk fruit (geschild en gesneden) in een doosje dat niet lekt
  • Een droge, gezonde koek (zonder chocolade, glazuur,…) in een doosje
  • Brooddoos (als uw kind boterhammen eet) met boterhammen met beleg. Geen snoep, yoghurt of koffiekoeken.
  • Het heen- en weermapje. Dit mapje krijgt je kleuter op de eerste schooldag van ons!
  • Eventueel een tutje/knuffel om wat troost te bieden aan wie het moeilijk heeft.
  • Reservekledij: wij vragen wat reservekledij die op school kan blijven (2 onderbroeken, 2 broeken, 2 paar sokken, 1 T-shirt, 1 trui). Indien u vuile kledij mee naar huis krijgt, breng dan de volgende dag propere kledij mee naar de klas.

Graag alles (doosjes en kledij) goed naamtekenen!

Middagdutje

Kleuters die nood hebben aan een dutje, mogen onder begeleiding van een juf na het middagmaal (rond 12.15 uur) naar de snoezelklas gaan waar ze een kort middagdutje kunnen doen. Kleuters die geen middagdutje meer doen, gaan naar de speelplaats. Na het middagdutje geniet iedereen nog van een namiddagactiviteit.