Afzetten en ophalen

Print
Kleuterschool

Onze jongste kleuters van de onthaalklas, snoezelklas en de eerste kleuterklas mogen ’s ochtends aan de klasdeur afgezet worden tussen 8.30 en 8.45 uur. Om 8.45 uur vragen wij alle ouders om de school te verlaten.

Kleuters van de 2e en 3e kleuterklas worden afgezet aan de poort van de kleuterspeelplaats. Kleuters mogen onder begeleiding ook de school binnenkomen via de ingang aan het OCMW, maar dan vragen we de ouders of oudere broer of zus om de kleuter te begeleiden tot aan de kleuterspeelplaats.

Alle kleuters mogen ’s avonds tussen 15.35 en 15.50 afgehaald worden aan de klas. De kleuters die om 15.50 uur nog in de klas aanwezig zijn, worden naar de naschoolse opvang gebracht, die doorgaat in de polyvalente zaal van de kleuterblok.

Lagere school

Leerlingen van de lagere school komen de school binnen via één van de twee schoolpoorten (hoofdingang of kant OCMW). Aan de poort wordt afscheid genomen van de ouders.

Naschools kunnen de leerlingen de school verlaten of naar de opvang gaan:

  • mama – papa rij: de kinderen verzamelen op de speelplaats onder begeleiding van de leerkrachten. Ze krijgen toestemming de school te verlaten als we één van de (groot)ouders zien
  • broers – zussen rij: de kinderen met een broer of zus in de kleuterschool verzamelen onder het afdak van de kleuterschool en wachten daar tot mama of papa hen daar ophaalt.
  • Te-voet-rij frituur Jos: de kinderen worden door een leerkracht te voet begeleid tot aan frituur Jos (oversteekplaats met Itterbeeksebaan)
  • Te-voet-rij OCMW: de kinderen worden door een leerkracht te voet begeleid tot de oversteekplaats aan de Itterbeeksebaan
  • Fietsrij: kinderen die met de fiets gaan, wachten aan de fietsbrug en worden begeleid door een leerkracht van de te-voet-rij.
  • Opvang: kinderen die naar de opvang gaan, spelen van 15.40 tot 15.55 op de speelplaats van de lagere school onder toezicht van een leerkracht.