5e leerjaar

Print

Vikingschepen

We leerden over de vikingen en gingen nadien aan de slag met kartonnen dozen om in groepjes een heuse "drakar" te bouwen. Onze klas werd even een atelier en we maakten er echte pronkstukken van.

Spreekkoor

We maakten een spreekkoor rond het thema winter. Hierbij moesten woorden en geluiden elkaar afwisselen en er moesten verschillende ritmes en volumes in voorkomen.

Book-in-a-box

De leerlingen stelden een boek voor aan de hand van een doos. Ze vertelden de inhoud en maakten de andere warm om ook het boek te lezen. Ook 5A kwam een kijkje nemen.

Schaduwen

Met zaklamp en voorwerpen gingen we aan de slag om verschillende soorten schaduwen te zoeken en te kijken hoe de lichtbron kan worden ingezet voor grote en kleine schaduwen.

Voorlezen bij de kleuters

Met veel enthousiasme lazen we een prentenboek voor aan de kleuters in het kader van de voorleesweek. Dit is voor herhaling vatbaar.

Tableau vivant

Vertrekkend vanuit een schilderij bedachten de groepjes zelf een verhaal dat in 5 tot 8 schilderijen werd uitgebeeld en nadien moest verteld worden door de klasgenoten.

Stoelendans

De kinderen maakten zelf een stoelendans zoals Anne Teresa De Keersmaeker op een zelfgekozen liedje. Een mooie samenwerkingsopdracht met heel wat uitdaging.

Bewegingsles met de gsm

Op welke manieren gebruiken wij onze gsm? De juf zette muziek op en telkens als hij stopte namen wij een belpose aan of namen we een selfie.

Zelf communicatiemiddelen maken

In het kader van ons W.O.-thema knutselden we in groep zelf een telefoon in elkaar. Wat een fijne creaties. Nu kunnen we elkaar iets vertellen zonder dat iemand anders het hoort 😉

Hockey 5de

We gingen naar de hockeyclub en kregen daar les van enkele trainers. Ze leerden ons de hockeytechniek aan. Het was super plezant!

Little people

We probeerde net als kunstenaar Slinkachu een mini-wereld te creëren met playmobilmannetjes. We stonden er zelf van te kijken hoe mooi zo'n foto's kunnen zijn met zo'n simpele dingen.

Strapdag

De zon was van de partij op deze strapdag. We legden een fietsparcours af en er was een heus blotevoetenpad aangelegd. Fantastisch allemaal! Daarna gingen we in de namiddag op stap in de buurt van de school op zoek naar verschillende verkeersborden, gevaarlijke situaties en werd ons duidelijk waar de voorrang van rechts geldt en hoe we deze moeten toepassen.

Welkom op de klasblog van het 5de leerjaar!

Wij zijn van het vijfde, juf Veerle en juf Thaïs
en in onze nieuwe klassen kunnen wij heel Brussel zien.
In ’t Keperke staan wij al vele jaren samen,
we zien dat er in de loop der jaren heel veel leerlingen bij kwamen.
In het vijfde leerjaar leren we al wat meer studeren
en om dat te bereiken onze planning te beheren.
Procenten krijgen we dit jaar hopelijk goed onder de knie,
zodat ik de juiste soldenprijs ook al zie.
We zullen ook lezen met onze leesmakker uit het tweede leerjaar,
dan zijn we een klein beetje hun leesleraar.
In onze klas volgen we ook al goed de actualiteit,
daar wordt elke week een kleine quiz over voorbereid.
Het netbaltornooi is ook elk jaar een hoogtepunt absoluut,
dat is voor ons nu wel een echt debuut.
Extra werk is hier onze favoriet,
We doen hier dus heel wat zoals je ziet.