4e leerjaar

Print

Laatste schooldagen, glijbaan en boomwhackers!

Na een speciale periode sluiten we dit schooljaartje af 
en gaan nog eens enthousiast van de schuifaf.
Het was een onvergetelijke tijd,
jullie blijven in ons hartje voor altijd!
Fijne vakantie vierdeklassers of moeten we nu al vijfdeklassers zeggen?! 😉

Voorleesmoment

We toverden de letters uit ons prentenboek tot leven.
Dat mochten de kinderen van het eerste leerjaar beleven.

Een gezellig hoekje met knuffels en kussens maakten we voor hen klaar
en beleefden zo een fijn moment met elkaar.

Het voorlezen vonden we heel tof
en ook kregen onze uitnodigingen veel lof. 😉

Energie

We speelden het spel ‘Eureka’ om uitvindingen te ontdekken. Ook hebben we enkele proefjes uitgevoerd en haalden we oude toestellen uit elkaar om er iets nieuws mee te bedenken.
Samen maakten we hiermee een robot.

Schimmenspel 4B

Om ons thema van W.O. ZS 6 'schaduw en licht in de spotlights' af te sluiten maakten de leerlingen in groepjes een eigen schimmenspel. Enkele foto's van de mooie resultaten. 

Griezeldans

In groepjes maakten de leerlingen van 4B hun eigen griezeldans... Kijk even mij maar let op dat je er geen nachtmerries van krijgt! 

Liedje: Grease

We toverden het liedje van Grease 'voor jou wil ik gaan' om tot een heuse battle. Wie wint? De jongens of de meisjes? Aan jullie om eens te gaan kijken.

Hoekenwerk: Energie

Tijdens ons thema W.O. over energie gingen we op ontdekking tijdens een groots hoekenwerk. We maakten onze eigen robot en deden veel proefjes.

4A en 4B samen op pad!

Eindelijk was het zover… onze uitstap naar het bos. Dat was flink stappen en ook oefenden we meteen onze oriëntatie. Eens aangekomen werden we al verwelkomt door een eekhoorntje. Als kleine onderzoekers gingen we op missie in het bos. We gebruikten al onze zintuigen om het bos te verkennen. ‘Vinden we de varens? Zijn er paddenstoelen? Welke loofbomen zien we?’ waren enkele zaken die we onderzochten. In de klas ontdekten we wie zich de straatnamen nog herinnerde, wie de weg goed kon aanduiden op de kaart en wie stiekem een kleine GPS is. Met het meegenomen  bosmateriaal maakten we zelfs een kleiwerkje. Leve de herfst!

Hockey

De leerlingen van ’t Keperke kregen een initiatieles hockey. Hoe dat er aan toe ging bij het vierde leerjaar, zie je hier.

Beweging: Touwendans

De leerlingen maakten in groepjes een eigen ‘touwendans’ en hielden zich hiervoor aan verschillende criteria. Zien jullie het touw? Herken je het verhaal?

Wij vinden alvast dat ze het schitterend hebben gedaan!

W.O./Hoekenwerk: Kaarten

Gedurende het thema “oriënteren kun je leren” leerden wij veel nieuwe dingen. We ontdekten kaarten, maakten een kompas, leerden de windroos kennen, zochten de weg op google maps,… 

EN we gaan nog op stap naar het bos…

Afval recycleren: Bezoek van de vuilkar

In het vierde leerjaar is afval, recycleren, het klimaat en het milieu een ‘hot item’. Later dit jaar zullen wij dan ook een zwerfvuilactie doen. Maar deze maand, kwam de vuilkar al eens een bezoekje brengen. We konden al onze vragen kwijt en leerden al veel bij. Op naar meer van dit!

Welkom op de klasblog van het 4de leerjaar!

Met juf Silke en juf Mathilde aan het stuur,
leren we elke dag en elk uur.
Met ons allen in klas vier,
maken we dit jaar samen veel plezier!