2e kleuterklas

Print

Thema: Ridders en prinsessen

Samen gingen we op stap naar het kasteel en de Sint-Alenatoren. Wat ze hier zagen konden de kinderen in de klas naspelen en nabouwen.

Thema van 3 februari tot en met 7 februari: Thema: Muziek

We zijn terug allemaal vrolijk en blij omdat iedereen genezen is. Samen maken we er feest vol muziek van. We maakten instrumenten en later maakten we samen met onze instrumenten een orkest. Ook potten en pannen gebruikten we om muziek mee te maken. We zongen veel liedjes waaronder 'Vrolijke vriendjes' en juf Pia kwam langs om samen met haar gitaar leuke liedjes te zingen, zo hadden we een echte muzikant in de klas.

Week van 20 januari tot en met 31 januari: Thema: Ziek zijn

Loeloe was ziek! De vriendjes toonden haar dat buiten spelen ook leuk kan zijn. Ze is buiten gaan spelen zonder jas en nu is ze ziek. De kleuters konden wachten in de wachtzaal van de dokter en daar rustig een boekje lezen. De dokter kwam hen dan halen en ging hen onderzoeken. Nadien konden ze naar de apotheker gaan om medicijnen te kopen. Er was ook een verpleegkundige om een verband aan te leggen als dat nodig was. Loeloe, oma, Tim en Pompom zijn gevallen en hebben veel botten gebroken. Gelukkig hielpen de kleuters om alle stukjes terug bij elkaar te zoeken. Ook de weg naar de dokter, huis en apotheker moest gemaakt worden. We gingen dan ook op bezoek bij een echte apotheker. We konden de apotheker helpen met medicijnen maken.

We speelden ook spelletjes op de speelplaats zoals hinkelen op 1 been. (ons been was gebroken)

De laatste dag deden we alles anderom zoals het prentenboek van Tom Andersom. Tom deed alles omgekeerd en deed dingen die niet gezond waren.

Week van 6 januari tot en met 17 januari: Thema: Winter

Deze week had Loeloe het heel erg koud. Ze vond het niet leuk om buiten te spelen. Gelukkig hebben de vriendjes er voor gezorgd dat ze het toch wat fijner vond om buiten te gaan. Ze lieten zien dat het wel kan fijn zijn om buiten te spelen. Ze maakten ook een huisje en een sjaal zodat Loeloe en de dieren het buiten toch warm zouden hebben. We speelden buiten en gingen ook voor het eerst in onze buitenklas een verhaaltje lezen.

Week van 9 december tot en met 20 december: Thema: We dekken de tafel voor het kerstdiner/ kerst

We richtten onze klas gezellig in. We maakten een winkel waar we de ingrediënten voor het kerstdiner konden kopen om vervolgens gerechten te bereiden in de poppenhoek en deze dan te serveren aan een mooi gedekte tafel. De kleuters konden recepten opzoeken en we maakten ook zelf een receptenboekje. De bakker om zandkoekjes te maken was ook open. Samen versierden we de kerstboom en ook hier maakten we een spelletje van. Gezellig samen eten en dansen deden we op ons kerstfeestje.

Week van 4 november tot en met 15 november: Thema: Sneeuwwitje

Samen hebben we het huis van de zeven dwergen nagemaakt. We knutselden allemaal spulletjes waarmee we konden spelen. We maakten appelmoes, we konden kijken naar het verhaal en lazen het nadien aan elkaar voor. Ook het bos maakten de kleuters zelf.

Week van 14 oktober tot en met 25 oktober: Thema: Herfst/ wind

Blaadjes vlogen overal. We gingen op uitstap naar het bos en leerden de dieren in het bos kennen. Er was ook wind. Dat vonden we  heel erg fijn. De tweede week hebben we zelf wind gemaakt in onze klas en speelden we in de wind. We hebben zelf wind gevangen in de parachute of waren het de vriendjes van de klas die verstopt zaten onder de parachute?

Week van 30 september tot en met 11 oktober: Thema: Afval

Vorige week hebben we afval gevonden in de natuur en dat vonden wij niet leuk. Daarom hebben wij deze week afval gesorteerd. We gingen op zwerfvuilactie en we hielpen de vuilnisman. We maakte ook een affiche zodat iedereen wist dat ze hun afval moesten sorteren.

Week van 23 september tot en met 27 september: Thema: Natuur

We startten onze week met een uitstap naar het blotevoetenpad in Meise. De kleuters konden de hele week spelen met natuurmaterialen. Ze leerden wat wel en niet goed is voor de natuur, maar toen zagen we iets wat we niet graag zagen: Afval in de natuur.

2 september tot en met 20 september : Thema: Joepie! Terug naar school!

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn gestart! We leerden de juf kennen, de vriendjes en het speelgoed van de klas.

We knutselden onze klasvlag, we speelden met de trein, in de poppenhoek en met nog veel ander speelgoed! We keken wat er in de boekentas moest zitten en hoe wij onze boekentas moeten maken. Er was zelf al een jarige in de klas!

De tweede week leerden we de kleuren kennen in de klas. De kleuren op onze kalender, de kleuren van de tafels. Ook de parachute heeft veel kleurtjes. Hier konden we ons onder verstoppen.

Door samen te scheuren en te knippen in gekleurd papier maakten wij onze klasregenboog.

Een ijsje eten

We aten samen een zelfgemaakt ijsje als afsluiter van ons thema Winter met Loeloe. 

Een weekverslag (20-24/1)

Deze week leerden wij over gezonde voeding wij aten samen ons ontbijt op in de school. Op donderdag deden wij alles omgekeerd net zoals in het verhaal Tom andersom. En op vrijdag gingen wij onze tanden poetsen. 

Kerstboodschappen en kerstfeest

Op maandag 16 december deden wij onze boodschappen in carrefour te Dilbeek op vrijdag 20 december was het ons kerstfeestje en aten we lekkere croque monsieurs! 

Sint en Piet op school

Vrijdag 6 December zagen we in de klas allemaal zwarte afdrukken van handen staan. Zwarte Piet was in onze klas geweest en had veel lekkere dingen achter gelaten in de klas. Nadien ontmoeten we Sinterklaas. We zongen liedjes en kregen enkel geschenkjes voor de klas. Waar we in namiddag mee hebben gespeeld. 

Naar de Fun!

We namen op dinsdag 3 december de lijnbus richting Meerbeke. Daar bezochten we de speelgoedwinkel Fun.  We gingen via een fotozoektocht op zoek naar het speelgoed! 

Blotevoetenpad in Meise

We stapten door schors, zand, stro, modder, stenen en hout. Het was een avontuurlijke tocht. 

Welkom op de klasblog van de 2de kleuterklas!

Een handje , een knipoog ,
een knuffel of een kus.
Dag vriendjes, hier zijn we dus.
Welkom in de tweede kleuterklas bij juf Silke, juf Britt en juf Els!