1e leerjaar

Print

Boeken

De voorbije weken werden de kinderen helemaal ondergedompeld in de wereld van boeken, verhalen en gedichten. 

We maakten 'het grote groene boek' met alle tinten van groen uit tijdschriften. Daarna ontdekten we weetboeken over dieren en maakten met dierenfiches onze eigen encyclopedie. We keken naar kaften, luisterden naar verhalen, schreven gedichten, maakten een kijkdoos en leerden hoe een boek wordt gemaakt. Hieronder enkele sfeerbeelden. 

Ik word dokter

Thema: ik word dokter

Gedurende drie weken gaan we aan de slag om ons te verdiepen in het beroep van de dokter. We nemen zijn dagtaak onder de loep, bouwen de praktijk na, leren de hulpdiensten bellen, maken medicijnen, recepten, afspraken, .... En we leren goed voor onszelf zorgen door gezond te eten en ons regelmatig te wassen. Enkele sfeerbeelden: 

Hoekenwerk Warmathon

Vrijdag is het zover! Dan kunnen jullie mee komen lopen, eten, drinken en genieten van de gezellige sfeer op onze Warmathon. Deze week maakten onze kinderen kennis met het goede doel waarvoor we dit alles organiseren: Parantee-Psylos. Deze organisatie creëert kansen zodat personen met een beperking op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport kunnen doen. Tijdens een hoekenwerk in de klas konden de kinderen ervaren dat spelen, bouwen, schrijven en sporten niet eenvoudig is met een lichamelijke beperking. 

5 uitdagingen van Hoofdpiet

Hoofdpiet stuurde ons een brief met 5 uitdagingen. Onze kinderen waren verrast en onder de indruk van deze boodschap. Al snel hadden ze creatieve oplossingen bedacht om deze uitdagingen aan te gaan. Iedereen ging enthousiast aan de slag. Op 6 december komen Sinterklaas en Piet naar onze school om te kijken of het ons is gelukt. We zijn er gerust in, want we hebben al 4 uitdagingen aangepakt.

Ik word bosgids!

Wij werden een echte bosgids. Maar wat moet zo een bosgids allemaal kunnen? Hij moet de dieren en de bomen in het bos kennen, stil kunnen zijn, kiezen voor camouflage kledij, ...

Welkom op de klasblog van het 1ste leerjaar!

Wij zijn juf Christine en juf Anneleen!
De juffen met het meeste geduld.
Ons hart is vol liefde gevuld.
Elkaar graag zien en vriendelijk zijn,
maakt het leren eens zo fijn!