Juridische hulp

Print

Wat

Voor gratis juridisch advies kunt u terecht in het justitiehuis of bij de dienst Welzijn en Preventie. (contactgegevens onderaan)

Een jurist geeft u hier een eerste antwoord op uw juridische vragen. U krijgt er bijvoorbeeld informatie over uw rechten als (ver)huurder, het verloop van een gerechtelijke procedure of hoe u beroep kunt aantekenen tegen een beslissing. Indien nodig kan de jurist u ook doorverwijzen naar de juiste dienst om u verder te helpen. U kan er ook een gratis pro Deo-advocaat aanvragen.

Opgelet: het gaat om een eerste advies en bijstand. Het justitiehuis of de juridische dienst zal uw zaak niet helemaal behandelen.

Procedure

U kan terecht bij volgende organisaties:

  1. het justitiehuis: gerechtsgebouw Regentschapsstraat 63 (verdieping 2) te Brussel - elke 1ste en 3de donderdag van de maand van 17 tot 19 u
  2. dienst Welzijn en Preventie: de Heetveldelaan 10 1700 Dilbeek - elke 1ste en 3de donderdag van de maand van 18 tot 19 u (niet tijdens de schoolvakanties)
  3. Vredegerecht van Lennik - elke 2de en 4de donderdag van de maand van 17 tot 18 u
  4. uitsluitend voor aanvragen pro Deo-advocaat: Gerechtsgebouw Regentschapsstraat 63 (verdieping 2) te Brussel - elke werkdag van 9 tot 11 u

Wat meebrengen

  • identiteitskaart
  • alle nuttige documenten met betrekking tot uw juridische vraag

Uitzonderingen

Iemand vertegenwoordigen voor de rechtbank kan niet.