Aanbod Dans

Print

Klassen die reeds volzet zijn

  • De klas pianoinitiatie is reeds volzet
  • De klas algemene initiatie is reeds volzet
  • AVV 2 - Griet - Woensdag 13u30 is reeds volzet, er is een tweede klas AVV 2 op zaterdag van 9u tot 10u bij Laura (leerlingen die wensen te wisselen naar zaterdag kunnen dit nog doen)
  • Voordracht M2A - Julie - dinsdag 18u is reeds volzet
  • Voordracht M2D - Julie - donderdag 18u is reeds volzet
  • Dans L2B - Lisa - dinsdag 17u30 is reeds volzet
Dansinitiatie voor meisjes en jongens van 6 en 7 jaar

Tijdens al onze danslessen staat dansplezier voorop. Bij de dansinitiatielessen zal je op een speelse manier kennismaken met dans. Via een creatieve weg vol fantasie ontdek je wat je lichaam allemaal kan. Ritme en ruimtegebruik spelen hierbij een grote rol.

Tijdens deze eerste dansjaren is er ook een kennismaking met klassiek ballet. Er wordt een goede basishouding aangeleerd, het strekken van de voeten en het begin van de klassieke port de bras.

Van 8 tot 12 jaar

Meisjes en jongens van 8 tot 12 jaar krijgen een basisopleiding die bestaat uit een combinatie van klassieke en hedendaagse dans. Zij volgen de vakken Artistieke Training en Algemene Artistieke Bewegingsleer.

Van 12 tot 18 jaar

Meisjes en jongens van 12 tot 18 jaar kunnen kiezen tussen klassieke en hedendaagse dans. Zij krijgen ook lessen Artistieke Training.

 

Klassieke dans

De techniek van het klassieke ballet is een perfecte basis voor alle verschillende dansvormen. Tijdens de klassieke lessen wordt er gewerkt aan een mooie houding, lenigheid, kracht en muzikaliteit. Een klassieke balletles bestaat uit een opwarming aan de barre, vervolgens dansante oefeningen in het midden van de zaal, en tot slot verplaatsende oefeningen vol met sprongen en draaien over de diagonaal.

Om de 2 jaar kan je mee stralen op het podium in onze grote dansvoorstelling. Podium, belichting, kostuums, alles erop en eraan

Hedendaagse dans

Hedendaagse dans werkt voornamelijk rond loslaten, releasetechniek, grondwerk, ruimtegebruik, ademhaling en expressie.

Het is een actieve, energievolle stijl waarbij je jezelf helemaal kan uitleven.

Tijdens de lessen hedendaagse dans wordt er gewerkt aan verschillende grond-, zwaai- en verplaatsende  dansoefeningen. Dit alles wordt ondersteund door afwisselende muziekstijlen.

Alles komt uiteindelijk samen in een Choreografie.