Aanbod Beeldende Kunsten

Print

Klassen die reeds volzet zijn

  • De klas pianoinitiatie is reeds volzet
  • De klas algemene initiatie is reeds volzet
  • AVV 2 - Griet - Woensdag 13u30 is reeds volzet, er is een tweede klas AVV 2 op zaterdag van 9u tot 10u bij Laura (leerlingen die wensen te wisselen naar zaterdag kunnen dit nog doen)
  • Voordracht M2A - Julie - dinsdag 18u is reeds volzet
  • Voordracht M2D - Julie - donderdag 18u is reeds volzet
  • Dans L2B - Lisa - dinsdag 17u30 is reeds volzet

Twee jaar geleden begon de geleidelijke overdracht van de leerlingen Beeldende Kunst van het cultuurcentrum Westrand naar de Kunstacademie Dil’arte.

Er huizen vandaag, elke zaterdagochtend  en woensdagnamiddag tientallen kinderen in het gebouw, klaar om aan de slag te gaan met verf, potlood, klei, papier en alle andere disciplines die het brede spectrum van Beeldende Kunst kan bieden.

Momenteel hebben wij één graadsklas (1ste en 2de leerjaar) en vanaf september 2017 richten wij met plezier het derde leerjaar op.

Verleden jaar werkte Beeldende Kunst samen met de dans en fluitklassen aan een project rond muziekdozen.

Dit jaar werkte BK samen met een intern en extern koor en met de leraar compositie rond grafische partituren. Volgend jaar in september  wordt een monumentaal aerodynamisch experiment, met plastiek zakken gelanceerd en zal BK zeker weer een nieuw interdisciplinair project met zijn collega’s uitbouwen

Tijdens de lessen BK kiezen kinderen, binnen een opdracht, voor zichzelf en ontwikkelen op die manier hun zelfvertrouwen

Dat doen ze door te leren  kijken, door zichzelf te ontdekken, hun creatieve hersenhelft te gebruiken, kleur-kennis  en materiaalkennis op te doen, zich te concentreren, vol te houden, sociaal vaardig en zelfkritisch te zijn.

In de lessen BK is 1 + 1 geen 2 cijfers en letters zijn er niet genoeg om zich uit te drukken omdat de grenzen van onze taal niet de grenzen van ons denken zijn. Hier wordt geleerd te zeggen wat niet gezegd kan worden, door de poëtische capaciteiten aan te spreken en de reikwijdte te ontdekken van het gevoelsleven.